Marokko

Laat je betoveren door de prachtige tuinen en paleizen van Marrakech

Marokko Vakanties

Laat je betoveren door de prachtige tuinen en paleizen van Marrakech

Marrakech, de bruisende stad in het hart van Marokko, staat bekend om zijn betoverende tuinen en paleizen. Als je op zoek bent naar een bestemming die zowel cultuur als natuur combineert, dan is Marrakech de place to be. De stad herbergt enkele van de meest prachtige en weelderige tuinen en paleizen, die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek. Laat je meevoeren door de schoonheid van de tuinen en paleizen van Marrakech en geniet van een onvergetelijke ervaring.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Betoverende tuinen

Tuin van Jardin Majorelle

Een van de meest bekende tuinen in Marrakech is de Jardin Majorelle. Deze botanische tuin is oorspronkelijk ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle en wordt gekenmerkt door zijn levendige blauwe kleur, die overal in de tuin te zien is. In de tuin vind je een grote verscheidenheid aan planten en bloemen, waaronder exotische cactussen, palmbomen en waterlelies. De betoverende sfeer en de rustige omgeving maken deze tuin tot een populaire attractie onder toeristen.

Tuin van de Menara

Een andere prachtige tuin die je zeker moet bezoeken is de Tuin van de Menara. Deze historische tuin staat bekend om zijn weelderige olijfboomgaard en het grote waterbassin, dat een adembenemend uitzicht biedt op de omliggende bergen. De Tuin van de Menara is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving, weg van de drukte van de stad.

Betoverende paleizen

Paleis van Bahia

Een van de meest indrukwekkende paleizen in Marrakech is het Paleis van Bahia. Dit 19e-eeuwse paleis, ooit de thuisbasis van de toenmalige sultan, is een meesterwerk van Marokkaanse architectuur en is prachtig versierd met kleurrijke mozaïeken, houtsnijwerk en marmeren zuilen. Het paleis herbergt ook een aantal weelderig aangelegde binnenplaatsen en tuinen, die een lust voor het oog zijn.

El Badii-paleis

Een ander opmerkelijk paleis is het El Badii-paleis, dat letterlijk “Het Paleis van het Oneindige” betekent. Dit imposante paleis werd ooit gebouwd door sultan Ahmed al-Mansur en staat bekend om zijn uitgestrekte binnenplaatsen en prachtige zalen. Een hoogtepunt van het El Badii-paleis is het indrukwekkende uitzicht over de stad vanaf de terrassen.

Kortom, een bezoek aan de prachtige tuinen en paleizen van Marrakech is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt naar een andere wereld. De weelderige tuinen en adembenemende architectuur zullen je betoveren en je volledig onderdompelen in de magie van Marrakech. Dus plan je volgende reis naar deze betoverende stad en laat je verrassen door al het moois dat Marrakech te bieden heeft.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko