Geen categorie

De stad Marrakech

De stad Marrakech

In het westen van Marokko ligt de stad Marrakech en wordt naast steden als Fez, Meknes en Rabat beschouwd als één van de koningssteden die het land rijk is. Met name het centrum van de stad is uiterst populair onder toeristen, aangezien je daar ook de marktplaats vindt voor een optimale beleving van de Marokkaanse cultuur. Je kunt hier zowel overdag als ’s avonds goed terecht voor verschillende activiteiten en evenementen. Er is altijd wel iets te doen of te beleven, waardoor dit een uitermate aantrekkelijke stad is om een bezoek aan te brengen. In geen enkele andere stad vind je nog zo duidelijk en herkenbaar de unieke Marokkaanse identiteit. Wanneer je hier mee kennis wilt maken, doe je er dus verstandig aan om zeker een poosje in deze indrukwekkende stad door te brengen.

Jardin Majorelle

Binnen de stadsmuren is ook volop ruimte voor het genieten van de waanzinnig mooie natuur die Marokko rijk is. Bezoek hiervoor zeker de bijzondere tuin in Marrakech, de Jardin Majorelle, waar je een kleurrijke tuin vindt vol planten die afkomstig zijn van over de gehele wereld. Het is een openbare tuin waar je doorheen kunt wandelen en volledig tot rust kunt komen, door te genieten van alle planten en een diversiteit aan kleuren. Je kunt hier zelfs een klein Berbermuseum bezoeken, waar traditionele Berberkleding, sieraden en andere spullen tentoon worden gesteld. Ook hiermee krijg je een idee van de historische geschiedenis van dit gebied.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Het Bahiapaleis

De stad Marrakech

In Marrakech kun je een paleis de la Bahia bezoeken en je ogen uitkijken met al het moois dat hier te zien valt. Het paleis heeft ruim 150 kamers en een gedeelte hiervan is openbaar zodat je daar als in een waar doolhof doorheen te lopen. Het paleis kenmerkt zich door gigantische plafonds, versierd met handgesneden houtsnijwerk. Bovendien hangt overal kleurig mozaïek. Ook kun je de paleistuinen in om daar een bezoek aan te brengen en te genieten van de rust en de praal die hier te vinden is.

De Koutoubia Moskee

Nog meer natuur vind je in het park rondom de Koutoubia Moskee. Dit is gelijk het belangrijkste en tevens mooiste gebouw dat in de stad te vinden is. Je kunt deze moskee niet missen, want hij torent boven alle gebouwen uit. Je kunt de moskee enkel betreden, als je moslim bent. Echter kun je het gebouw echter wel goed bekijken, vanuit het Parc Lalla Hasna dat ernaast ligt. Dit park biedt verder een pracht aan flora en fauna en op een zonnige dag is dit de aangewezen plek om heerlijk te ontspannen.

Ben Youssef Madrassa

Een andere moskee die je bezichtigd moet hebben, is de Ali Ben Youssef Moskee. Dit is tevens een oude islamitische leerschool, waar leerlingen in de Koran werden onderwezen. De architectuur van deze moskee kenmerkt zich door de kleurrijke mozaïeken waarmee de wanden zijn versierd. Diverse groene, glinsterende stenen geven een aparte sfeer en karakter aan het gebouw en maken zeker een bezoek de moeite waard.

Souk in Medina

De stad Marrakech

Om nog beter de Marokkaanse cultuur te kunnen proeven, breng je uiteraard een bezoek aan de marktplaats, of souk in de Medina. Er is hier een verscheidenheid aan producten te vinden, zoals handgemaakte leren tasjes, servies of kledingstukken. Er is zoveel te koop dat je ongetwijfeld veel zult uitgeven. Om dit nog wat in te perken, kun je uiteraard proberen zoveel mogelijk af te dingen. Dit is op een Marokkaanse markt ook zeker normaal. Het maakt de ervaring compleet. Een bezoek aan de stad Marrakech biedt voor iedereen iets speciaals en er zijn uiteenlopende bezienswaardigheden te bewonderen, dus neem vooral volop de tijd om alles te zien.

Boek tickets in Nederland voor de beste attracties

In samenwerking met GetYourGuide kunt u hier alvast tickets boeken voor de beste bezienswaardigheden en attracties in Marrakech.

 

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko