Geen categorie

De stad Essaouira

De stad Essaouira

De stad Essaouira

Aan de westkust van Marokko ligt het vissersstadje Essaouira en heeft een rijke geschiedenis als handelsplaats. De Medina die binnen de stadsmuren te vinden is, staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en hier kun je jezelf uren vermaken met alle bezienswaardigheden die het centrum van de stad te bieden heeft. Het stadje is gesticht reeds in de 5de eeuw voor Christus en kent invloeden van zowel Romeinen, Portugezen, Fransen als Arabieren die hier gesitueerd zijn geweest. Als toerist kun je hier veel beleven en echt de Marokkaanse cultuur beleven. Om een goede indruk te krijgen, is het belangrijk om te weten wat je hier allemaal kunt zien en ervaren. Verschillende locaties in de stad maken een bezoek aan de stad Essaouira zeker de moeite waard.

De Medina

In het stadscentrum van de stad vind je gelijk de medina, waar je toegang tot krijgt, zodra je onder één van de oude toegangspoorten doorloopt. De medina is opgebouwd uit diverse kleine straatjes en steegjes die een weerkeur aan aantrekkelijke winkeltjes bieden. Ook vind je hier tal van aanlokkelijke restaurantjes, terrassen en cafés waar je uitgebreid kunt lunchen of wat drinken. Op de medina worden verschillende koopwaar aangeboden en je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te vinden.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Dit varieert van vlees en andere etenswaren tot handwerk, textiel en meubels. Het is gezellig om hier langs de vele winkeltjes te wandelen en een indruk te krijgen van wat er allemaal wordt aangeboden. Je zult hier niet last hebben van bemoeizuchtige kooplieden, want de sfeer is hier gemoedelijk en uitnodigend. Dit is in andere Marokkaanse steden vaak wel anders.

Vismarkt van Essaouira

De stad Essaouira staat bekend als handelshaven, waar dagelijks verse vis wordt binnengehaald en daarna verkocht op de lokale vismarkt. Je kunt hier getuige zijn van wilde onderhandelingen om een zo’n goed mogelijke prijs te behalen voor de verkochte vis. De vis gaat vervolgens direct naar de kleine restaurants toe, waar deze voor je kan worden bereid. Je ziet zo precies waar je vis vandaan komt en kunt rekenen op verse kwaliteit.

Strand van Essaouira

Ook in Essaouira kun je genieten van een strandvakantie, want het stadje kent langgerekte zandstranden. Ondanks windvlagen en hoge golven, kun je hier prachtig wandelen en even je hoofd leegmaken. Uiteraard leent het strand zich ook prima voor meer activiteit en kun je voor weinig een paard huren om ritjes te maken door de duinen of over het strand. Een alternatief ritje op een kameel behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Fort Skala du Port

Je kunt een bezoek brengen aan het historische fort Skala du Port, om oude kanonnen te bezichtigen. Het fort biedt bovendien een fraai uitzicht over de medina, de vismarkt en een haven met tal van houten blauwe boten die beschilderd zijn met de hand. Ook het eiland Île de Mogador, dat vlakbij de medina ligt, kan vanaf dit fort gezien worden. Vanaf één enkele locatie kun je zo dus verschillende andere bijzonderheden bekijken en zo nog meer van de lokale sfeer proeven.

Sfeer en vermaak

Het is zeker een aanrader om het stadje Essaouira aan te doen, als onderdeel van een rondreis door Marokko. De mensen zijn hier gastvrij en door de rijke geschiedenis vind je hier invloeden uit diverse culturen en religies. Met name ’s avonds is goed te merken hoe bekend dit plaatsje is onder artiesten, want dan treedt menig muzikant op om de sfeer nog meer glans te geven. Dichters, musici en schilders weten als geen ander dit havenstadje te vinden en delen dit graag met toeristen. Een bezoek aan Essaouira mag dan ook zeker niet ontbreken.

Boek tickets in Nederland voor de beste attracties

In samenwerking met GetYourGuide kunt u hier alvast tickets boeken voor de beste bezienswaardigheden en attracties in Essaouira

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko