Geen categorie

Surfen in Marokko – De vetste spots!

Surfen in Marokko

Surfen in Marokko: Een exotische bestemming

Wanneer je aan surfen denkt, denk je al snel aan echte bekende surfbestemmingen. Bali, Sydney en Hawaii zijn grote favorieten. Zelfs in ons eigen koude kikkerlandje kun je aardig goed golfsurfen in bepaalde seizoenen op plaatsen zoals Scheveningen en Texel. Maar het water is hier zo koud dat je het gehele jaar door een dik wetsuit aan moet en wij snappen dat je daar misschien helemaal geen zin in hebt. Maar om ‘even het vliegtuig’ naar de andere kant van de wereld te pakken kan ook vrij duur en ontzettend tijdrovend zijn. Is er dan niks wat dichterbij is wat wel lekker warm en budgetvriendelijker is? Het antwoord hierop is simpel. 1 woord 3 lettergrepen: Marokko!

Marokko staat bekend om de prachtige cultuur, de vele souks en kleurrijke moskee ‘s. Het is een perfecte bestemming voor een culturele vakantie. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het ook dé perfecte bestemming is voor alle waterratten die houden van watersporten. Vooral voor surfers (golf surfers) is dit dé bestemming die niet overgeslagen mag worden.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Wij hebben daarom een aantal Marokkaanse surfspots voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek wat jouw volgende surfbestemming zal zijn.

  1. Taghazout

Taghazout is de populairste surfbestemming van Marokko. Het is dé bestemming voor alle prosurfers maar ook wanneer je nog beginnende bent is dit de perfecte plaats voor jou. Taghazout heeft inmiddels meer dan 90 surfkampen, dus zal er altijd een kamp zijn waar jij lessen kunt volgen of waarbij jij je kunt aansluiten tijdens je verblijf. De meest populaire surfspot in Taghazout is de Anchor Point. Wel moeten we erbij zeggen dat voor surfen in de Anchor Point enige surf ervaring vereist is. Ben je nog vrij beginnend in het surfen raden we aan om het bestemmingsadvies van je surfleraar te volgen.

  1. Mirleft

Mirleft is een minder populaire surfplek dan Taghazout maar dit heeft niks met de bestemming zelf te maken. Qua stroming en breaks is het evenredig aan Taghazout, maar het is op dit moment nog minder ontdekt. Dit heeft ook zijn voordelen. Het is er rustiger en je hebt meer ruimte om de golven te trotseren. De stranden zijn ook prachtig. Met de parelmoer korrels onder je voeten, de azuurblauwe zee en de sereniteit die dit plaatsje uitstraalt zul je volop kunnen genieten van het surfen en de chillsessies na het surfen.

  1. Oualdia

Oualdie heeft het gehele jaar door goede breaks en stromingen om te surfen. Ook is het water hier doorgaans warmer dan op andere kustplaatsen waarbij je niet altijd je wetsuit uit je koffer hoeft te trekken. Oualdia is ook de perfecte bestemming voor beginnende surfers omdat de golven hier doorgaans minder hoog zijn en de stroming doorgaans minder sterk is. Hou er wel rekening mee dat Oualdia een hele populaire surfbestemming is en dat alle turfkampen en omliggende accommodaties snel vol kunnen zitten.

  1. Sidi Ifni

Sidi Ifni is op een kwartier afstand van Mirleft en heeft wat ruigere golven. Sidi Ifni is een groot favoriet bij fanatieke surfers en professionele surfers. De golven zijn hoog, de stroming is sterk en de omgeving is omringt door hoge kliffen. Ben je nog vrij beginnend dan is deze bestemming niet voor jou. Maar heb je al wat meer ervaring dan mag je Sidi Ifni niet overslaan!

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko