Geen categorie

De stad Fez

De stad Fez

Een vakantie naar Marokko is niet hetzelfde als je niet ook een bezoek hebt gebracht aan de culturele hoogtijstad Fez. Fez wordt naast steden als Marrakech, Meknes en Rabat beschouwd als één van de koningssteden die het land rijk is. Je bent er zo vanuit Nederland, want de vlucht duurt enkel 3,5 uur. Vanaf het vliegveld kun je heel gemakkelijk vervoerd worden naar de stad Fez. Deze stad geldt wel als grootste autovrije zone ter wereld en het vervoer in de stad zelf zal dan ook per voet zijn of je kunt gebruik maken van de taxi’s of bussen die hier wel doorheen mogen rijden.

Het ultieme en meest gebruikte mogelijkheid voor vervoer is echter de ezel, dus ook dit geeft extra sfeer aan je verblijf in Fez. De stad Fez biedt een prachtig historisch centrum en breidt zich nog steeds alsmaar verder uit. Hierdoor vind je veel prachtige toegangspoorten die elk een eigen verhaal vertellen. Er is veel moois te bezichtigen in deze unieke culturele hoofdstad van Marokko.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Terug in de tijd

Er zijn veel historische elementen bewaard gebleven in deze adembenemende stad. Je waant je hierdoor haast weer terug in de 13de eeuw en het lijkt alsof veel nog net zo leeft als toentertijd. Binnen de stadsmuren van Fez vind je een waar doolhof aan smalle steegjes, die de stad een uniek, nostalgisch gevoel geven. Om je weg te vinden door de 9400 smalle steegjes die de stad rijk is, doe je er verstandig aan om een gids in te huren.

Deze kan je dan bovendien alle bijzonderheden tonen en vertellen over wat deze stad zo geweldig maakt. De koningsstad Fez bestaat uit drie delen, die elk te bezichtigen zijn. Zo is er Fez el Bali, Fez-Jdid en Ville Nouvelle. Fez el Bali is hiervan het oudste gedeelte van de stad en hier vind je veel bezienswaardigheden, als moskeeën, badhuizen en Koranscholen. Ook kun je hier volop inkopen doen bij de vele stalletjes met groenten, vlees en een keur aan fruitsoorten en vruchten.

Fez el Balil

Sinds 1981 staat dit deel van de stad Fez op de werelderfgoed lijst van UNESCO. In dit gedeelte van de stad vind je koninklijke paleizen, die te bezichtigen zijn. Ook ligt hier de voormalig joodse wijk met een rijke geschiedenis. Tevens zijn er diverse souk, of Arabische markten, te bezoeken waar je in onderhandeling kunt gaan over de prijzen en de kunst van de verkoop kunt oefenen. De souks liggen achter de Ech Cherablijnemoskee. De waarde van de producten die er verkocht worden, geven aan hoe de hiërarchie op de markt verloopt. Ook de locatie waarop de souk te vinden is, hangt af van de producten die men hier verhandelt.

Medersa Bou Inania

Een bezoek aan de Koranschool Medersa Bou Inania mag zeker niet vermeden worden, wanneer je op vakantie gaat naar Fez. Deze school is gebouwd in de veertiende eeuw en geeft blijk van prachtige Merinidische architectuur. De locatie kenmerkt zich door een marmeren binnenplaats, die is verfraaid met veelkleurig mozaïekwerk en gedetailleerd houtsnijwerk. Koperen deuren geven je toegang tot de binnenplaats, waar je zelfs als niet-moslim naar binnen mag. Menig ander gebouw mag je om die reden niet betreden, dus dit is zeker de moeite van een bezoek waard.

Bezoek nog meer

De stad Fez

Andere bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken, wanneer je de stad Fez bezoekt, zijn de leerlooierijen, die onderdeel zijn van de traditionele ambachten die hier nog worden beoefend. Je kunt dit proces vanaf de omringende dakterrassen bekijken. Ook een bezoek aan de Karaouine moskee verdient aandacht. Zo zijn er genoeg prachtige elementen die een vakantie in de stad Fez tot een unieke en onvergetelijke ervaring maken. Overblijf in een riad, een traditioneel Marokkaans huis en ervaar gelijk het echte Marokko-gevoel.

Boek tickets in Nederland voor de beste attracties

In samenwerking met GetYourGuide kunt u hier alvast tickets boeken voor de beste bezienswaardigheden en attracties in Fez

Wat zijn de voordelen ?

-Niet meer “uitverkocht” horen op de plaats van bestemming en een teleurstelling incasseren dat u niet kan zien wat u graag wilde zien
-Niet meer in de lange rij staan om kaartjes te bemachtigen en dan net als u aan de beurt bent te horen krijgen dat er geen plaatsen meer zijn
-Vooraf weten wat het kost en goedkoper dan de kaartjes aan de plaatselijke kassa

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko