Marokko

Tétouan: een stukje paradijs in Noord-Marokko

Marokko Vakanties

Tétouan: een stukje paradijs in Noord-Marokko

Tétouan, gelegen in het noorden van Marokko, is een stad die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Toch is deze stad zeker de moeite waard om te bezoeken. Met zijn prachtige medina, rijke geschiedenis en adembenemende natuur, heeft Tétouan voor ieder wat wils.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Een stad van contrasten

Tétouan heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Door de eeuwen heen is de stad beïnvloed door verschillende culturen, waaronder de Arabieren, Spanjaarden en Moren. Deze diverse culturele invloeden zijn terug te zien in de architectuur, de keuken en de lokale ambachten. De oude medina van Tétouan staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke huizen en levendige markten.

Prachtige natuur

Naast de historische bezienswaardigheden biedt Tétouan ook een adembenemende natuur. De stad ligt aan de voet van het Rifgebergte en is omgeven door weelderige groene valleien en prachtige stranden. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met de vele wandelpaden en adembenemende uitzichten.

Culinaire hoogstandjes

Een bezoek aan Tétouan is niet compleet zonder te genieten van de heerlijke lokale keuken. De stad staat bekend om zijn verse visgerechten, verrukkelijke tajines en zoete gebakjes. Door de diverse culturele invloeden is de culinaire scene in Tétouan zeer gevarieerd en de lokale markten bieden een overvloed aan verse producten.

Conclusie

Tétouan is een stad die veel te bieden heeft voor reizigers die op zoek zijn naar een onontdekte parel in Marokko. Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende natuur en heerlijke keuken is Tétouan de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko