Reizen

Top 10 bezienswaardigheden in Marrakech

Marokko-Vakanties.nl

# Top 10 bezienswaardigheden in Marrakech

Marrakech, ook bekend als de ‘rode stad’, is een levendige en fascinerende bestemming in Marokko. Met zijn betoverende medina, bruisende markten, prachtige paleizen en weelderige tuinen is het geen verrassing dat Marrakech een populaire bestemming is voor reizigers. Hier zijn de top 10 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Marrakech.

Vroegboek Deals bij D-reizen

## 1. Djemaa el Fna

Een bezoek aan Marrakech is niet compleet zonder een bezoek aan Djemaa el Fna, het centrale plein van de stad. Overdag is het plein gevuld met kraampjes met verse jus d’orange, gegrilde vleesgerechten en handwerk. ‘s Avonds verandert het plein in een bruisende markt met straatartiesten, muzikanten en vertellers.

## 2. De medina

De medina van Marrakech is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke markten en historische bezienswaardigheden. Bezoekers kunnen heerlijk verdwalen in de kronkelende steegjes en genieten van de bruisende sfeer van deze oude stad.

## 3. Koutoubia-moskee

De Koutoubia-moskee is een van de meest herkenbare symbolen van Marrakech. De minaret is het hoogste gebouw in de stad en domineert de skyline. De moskee is niet toegankelijk voor niet-moslims, maar het is zeker de moeite waard om het prachtige gebouw van buitenaf te bewonderen.

## 4. Bahia Palace

Dit prachtige paleis, gebouwd in de 19e eeuw, was ooit de thuisbasis van de grootvizier van Marrakech. Het paleis is prachtig versierd met ingewikkeld houtsnijwerk, kleurrijke tegels en weelderige tuinen. Een rondleiding door Bahia Palace biedt een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis en de verfijnde architectuur van Marrakech.

## 5. Saadian Tombs

De Saadian Tombs zijn een indrukwekkend mausoleum dat dateert uit de tijd van de Saadi-dynastie. Het mausoleum herbergt de graven van sultans en hun familieleden, en is prachtig versierd met marmer, mozaïeken en ingewikkelde stucwerk.

## 6. Jardin Majorelle

De Jardin Majorelle is een oase van rust en schoonheid in het hart van Marrakech. Deze betoverende tuin is ooit eigendom geweest van de Franse modeontwerper Yves Saint Laurent en herbergt een indrukwekkende collectie exotische planten, fonteinen en kleurrijke gebouwen.

## 7. Souks van Marrakech

De traditionele markten of ‘souks’ van Marrakech zijn een waar paradijs voor liefhebbers van handwerk, specerijen en textiel. Het is een geweldige plek om te genieten van de lokale sfeer en om unieke souvenirs te kopen.

## 8. El Badi-paleis

Dit indrukwekkende paleis, eens de thuisbasis van koning Ahmed el Mansour, is nu een spectaculaire ruïne. Ondanks dat het in verval is geraakt, blijven de gigantische muren, gebeeldhouwde zuilen en weelderige tuinen imponeren.

## 9. Mellah (Joodse wijk)

De Mellah is de oude Joodse wijk van Marrakech en biedt een fascinerend inzicht in de culturele diversiteit van de stad. Bezoekers kunnen de oude synagoge, de Joodse begraafplaats en de traditionele huizen verkennen.

## 10. Menara-tuinen

De Menara-tuinen, gelegen net buiten de medina, zijn een populaire plek voor zowel toeristen als locals om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. De tuinen zijn beplant met olijfbomen en omvatten een waterbekken dat de oude irrigatietechnieken van Marokko laat zien.

Marrakech biedt een schat aan culturele en historische bezienswaardigheden die bezoekers kunnen verkennen. Of je nu geniet van de bruisende sfeer van de medina, de prachtige architectuur bewondert of ontspant in een weelderige tuin, Marrakech zal zeker een blijvende indruk achterlaten.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko