Geen categorie

Bezienswaardigheden op Santorini

Bezienswaardigheden op Santorini

Wat zijn de bezienswaardigheden op Santorini?

Santorini barst uit van charme. Een vulkaan omarmd door de Egeïsche zee. Dit eilandfenomeen geeft haar bezoekers een mythische ervaring. Santorini – ook bekend als Thera in het Grieks – is het eiland vereeuwigd door dichters en schilders. Dankzij de beroemde veel kleurige rotsen en perfecte zonsondergangen . Wie Santorini zegt noemt in één adem ook de contrasterende vulkanische landschappen. Zwarte aarde tegen witgekalkte huizen die aan de klifwand kleven of wilde vulkanische sculpturen. Welkom in de Egeïsche Zee , op één van de mooiste eilanden ter wereld en één van de meest populaire bestemmingen in Griekenland. Welkom in Santorini !

Een wandeling langs de vulkaan Nea Kamani

Rode en zwarte rotsen creëren een wild landschap rond de krater op Nea Kameni. Vanaf de top van een vulkaan met een geschiedenis van 2,5 miljoen jaar heb je een ongelooflijk uitzicht op het eiland. De mythe dat Santorini de oude stad van Atlantis is, die meer dan 9500 jaar geleden onder water kwam te staan, komt tot leven voor je ogen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Een spa in de Egeïsche Zee

Je kunt overal op het eiland heel gemakkelijk een boot huren. Een aanrader is als je een dagtocht gaat maken op Athinio, Gialos of Ammoudi. Meteen ontdek je een stukje historiek van het eiland. Ontdek de kerken die in grotten zijn gebouwd en de oude trappen die worden gebruikt voor mijnopgravingen langs de kliffen. Op het kleine eiland Palia Kameni kan je in het thermale water duiken dat een vulkanische spa vormt in de Egeïsche Zee.

Grotachtige huizen in vulkanische grond

Vakantie doorbrengen op Santorini zorgt voor een unieke belevenis met buitengewone grotachtige huizen, gegroepeerd in vulkanische grond. Geniet van een ontspannen wandeling van Fira naar Firostefani en Imerovigli. Wie van avontuur houdt kan zichzelf uitdagen door het pad naar Oia te nemen, langs de kerk van de profeet Elia. Dat uitzicht tart alle verbeelding en is een oogverblindende prentkaart waardig.

Santorini is de Pompei van de Egeïsche Zee

Akrotiri is een prehistorische stad die een eigen geschiedenis heeft. Als je over houten bruggen loopt, zul je een van de belangrijkste en goedbewaarde beschavingen in de Middellandse Zee tegenkomen , die werd bedekt door de as van de grote vulkaanuitbarsting van 1600 voor Christus. Een bezoek aan het museum van het prehistorische Thera in Fira is een aanrader waard om de wereldberoemde beroemde fresco’s te bewonderen die luisteren naar de namen The Monkeys en The African.

De zonsondergang als een ritueel

Het ervaren van de zonsondergang vanuit Oia, zoals duizenden toeristen elk jaar doen, is een ritueel dat voor altijd op je netvliezen gegrift blijft. Gedurende een paar minuten is de energie van het bijzondere landschap waarneembaar. Wanneer de zon wegzakt in de Egeïsche Zee , zal deze scène voor altijd in je hart worden bewaard en gekoesterd worden door natuurfotografen.

Het verborgen juweeltje van Santorini: de wijnmakerijen van Finikia

Op een steenworp afstand van het kosmopolitische Oia, ontdek je het veelkleurige gehucht Finikia. Oude wijnhuizen zijn verbouwd tot woningen en hebben een opvallende oker, blauw of roze kleur. Wandel over de geplaveide straten en rust uit op de binnenplaats met de enorme palmboom.

Gastronomie met een grote G

Voor de Bourgondiërs: proef de lokale delicatessen in de talrijke eethuisjes. De gastronomie van Santorini biedt buitengewone ingrediënten dankzij de voedselrijke vulkanische bodem. Tot de specialiteiten van het eiland behoren de wereldberoemde zongedroogde kerstomaatjes, tuinbonen, kappertjes en witte aubergines. De koks van Santorini experimenteren altijd met lokale producten. Zij combineren traditionele recepten met moderne gastronomie en maken het eiland tot een culinaire topbestemming in de Egeïsche Zee.

bron: Griekse Eilanden

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko