Reizen

Bezoek aan de legendarische filmlocaties in Ouarzazate

Marokko-Vakanties.nl

Bezoek aan de legendarische filmlocaties in Ouarzazate

Ouarzazate, gelegen in het zuiden van Marokko, staat bekend om zijn prachtige woestijnlandschappen en is al tientallen jaren een aantrekkelijke filmlocatie voor filmmakers van over de hele wereld. De stad en de omliggende regio hebben gediend als achtergrond voor veel bekende films en tv-series, waaronder Lawrence of Arabia, Gladiator, Game of Thrones en veel meer. Voor filmliefhebbers en avonturiers is een bezoek aan de legendarische filmlocaties in Ouarzazate een must. In dit artikel zullen we enkele van de meest iconische locaties en de beste manieren om ze te ervaren verkennen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De magie van Aït Benhaddou (H3)

Een van de meest iconische filmlocaties in Ouarzazate is zonder twijfel Aït Benhaddou, een historisch dorp dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze prachtige stad, gebouwd van leem en stro, heeft als achtergrond gediend voor vele films en tv-series, waaronder Gladiator, The Mummy, Game of Thrones en vele anderen. De kronkelende straatjes en de adembenemende uitzichten maken van Aït Benhaddou een onvergetelijke locatie om te bezoeken.

Wanneer je Aït Benhaddou bezoekt, is het de moeite waard om een rondleiding te boeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en om de beste uitzichtpunten te ontdekken. Voor degenen die graag zelf op ontdekkingstocht gaan, zijn er vele smalle steegjes en trappen die leiden naar verborgen hoekjes en doorkijkjes. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want Aït Benhaddou biedt talloze fotomomenten.

De pracht van de Atlas Studios (H3)

Een bezoek aan Ouarzazate is niet compleet zonder een tour door de legendarische Atlas Studios, een van de grootste filmstudio’s in de wereld. Deze studio’s werden opgericht in de jaren 80 en hebben gediend als locatie voor talloze grote producties, waaronder The Mummy, Gladiator, Kingdom of Heaven en vele anderen.

Een rondleiding door de studio’s neemt je mee achter de schermen van enkele van de meest iconische films en tv-series. Je zult sets kunnen zien die zijn gebouwd voor verschillende films, waaronder veel die een authentiek Marokkaans gevoel hebben. Daarnaast bieden de studios ook workshops en activiteiten aan waar je zelf kunt ervaren hoe het is om een acteur of stuntman te zijn.

Uitstapje naar de Sahara (H3)

Ouarzazate is de perfecte uitvalsbasis voor een avontuurlijke trip naar de Sahara. De uitgestrekte woestijnlandschappen van de Sahara hebben gediend als locatie voor vele bekende films, zoals Lawrence of Arabia en The Mummy. Er zijn verschillende tourbedrijven die excursies aanbieden naar de Sahara, variërend van korte uitstapjes tot meerdaagse avonturen.

Tijdens een trip naar de Sahara kun je genieten van een kamelentocht door de duinen, overnachten in een bedoeïenentent onder de sterrenhemel en de prachtige zonsondergang en zonsopgang bewonderen. Voor degenen die op zoek zijn naar een echte filmervaring, bieden sommige tourbedrijven zelfs de mogelijkheid om locaties te bezoeken die gebruikt zijn in films.

Tips voor het plannen van je bezoek (H3)

Als je van plan bent om de legendarische filmlocaties in Ouarzazate te bezoeken, zijn hier enkele handige tips om je reis soepel te laten verlopen:

– Neem voldoende water en zonnebrandcrème mee, vooral als je van plan bent om de Sahara te bezoeken.
– Boek rondleidingen en excursies van tevoren om teleurstellingen te voorkomen, vooral tijdens het hoogseizoen.
– Wees respectvol ten opzichte van de lokale bevolking en cultuur, vooral wanneer je historische locaties bezoekt.
– Vergeet niet om je camera mee te nemen en te genieten van de prachtige landschappen en filmsets die je zult tegenkomen.

Of je nu een fervent filmliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie, het bezoeken van de legendarische filmlocaties in Ouarzazate is een ervaring die je nooit zult vergeten. Met zijn prachtige landschappen, historische locaties en filmstudio’s is Ouarzazate een bestemming die zeker op je bucketlist moet staan.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko