Reizen

Budgetreizen in Marokko: hoe je geld kunt besparen

Marokko-Vakanties.nl

Budgetreizen in Marokko: hoe je geld kunt besparen

Marokko is een prachtig land met diverse landschappen, rijke cultuur, en heerlijk eten. Het is dan ook een populaire bestemming voor reizigers met een klein budget. In dit artikel zullen we kijken naar verschillende manieren waarop je geld kunt besparen tijdens het reizen in Marokko.

Vervoer

Een van de grootste kostenposten tijdens het reizen in Marokko is het vervoer. Hier zijn een paar manieren om geld te besparen:

Vroegboek Deals bij D-reizen

 • Neem de bus in plaats van de trein. Busreizen zijn over het algemeen goedkoper en bieden de mogelijkheid om verschillende bestemmingen te verkennen.
 • Overweeg het delen van een taxi met andere reizigers of gebruik maken van gedeelde taxi’s, genaamd grand taxis, om kosten te besparen.
 • Als je avontuurlijk bent, overweeg dan om een auto te huren en het land zelf te verkennen. Dit kan goedkoper zijn dan het boeken van georganiseerde tours.

Accommodatie

Accommodatie kan ook een grote kostenpost zijn tijdens het reizen. Hier zijn een aantal tips om geld te besparen:

 • Kies voor eenvoudige guesthouses of hostels in plaats van luxe hotels. Deze zijn vaak goedkoper en bieden toch comfortabele accommodatie.
 • Overweeg om te verblijven in een riad, een traditioneel Marokkaans huis of paleis, voor een authentieke en betaalbare ervaring.
 • Als je avontuurlijk bent, overweeg dan om te kamperen. Er zijn veel campings in Marokko die goedkope accommodatie bieden.

Eten en drinken

Marokkaans eten staat bekend om zijn heerlijke smaken en kruidige gerechten. Hier zijn een paar manieren om geld te besparen op eten en drinken tijdens je reis:

 • Probeer lokale gerechten en street food in plaats van in toeristische restaurants te eten. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook een geweldige manier om de lokale keuken te ervaren.
 • Drink kraanwater in plaats van gebotteld water om kosten te besparen. Zorg er wel voor dat je het water eerst kookt of filtert voordat je het drinkt.
 • Bezoek lokale markten en koop verse producten om je eigen maaltijden te bereiden. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook leuk en avontuurlijk.

Toeristische activiteiten

Er zijn tal van toeristische activiteiten te doen in Marokko, van kamelenritten in de woestijn tot het verkennen van de oude medina’s. Hier zijn een paar manieren om geld te besparen op deze activiteiten:

 • Vermijd georganiseerde tours en verken de bestemmingen op eigen gelegenheid. Dit kan niet alleen goedkoper zijn, maar biedt ook meer vrijheid en avontuur.
 • Probeer te onderhandelen over de prijzen van excursies en activiteiten. In veel gevallen kun je een betere deal krijgen door te onderhandelen.
 • Overweeg om minder populaire bestemmingen te bezoeken, aangezien deze over het algemeen goedkoper en minder druk zijn.

Conclusie

Al met al zijn er tal van manieren om geld te besparen tijdens het reizen in Marokko. Door slimme keuzes te maken en te genieten van de lokale cultuur en keuken, kun je een geweldige ervaring hebben zonder de bank te breken. Dus pak je koffers en ga op avontuur in Marokko!

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko