Marokko

De architectonische pracht van Casablanca ontdekken

Marokko Vakanties

De architectonische pracht van Casablanca ontdekken

Casablanca, de grootste stad van Marokko, staat bekend om zijn prachtige architectuur. Van koloniale gebouwen tot moderne wolkenkrabbers, de stad heeft voor elke architectuurliefhebber iets te bieden. Hier zijn enkele hoogtepunten van de architectonische pracht van Casablanca die je niet mag missen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Art Deco pareltjes in het stadscentrum

In het stadscentrum van Casablanca vind je een indrukwekkende verzameling van Art Deco gebouwen. De elegante gevels en gedetailleerde ornamenten zijn een lust voor het oog. Een van de meest opvallende voorbeelden is het Mahkama du Pacha, een gerechtsgebouw dat dateert uit de jaren 30. Het interieur is net zo indrukwekkend als de buitenkant, met prachtige mozaïeken en marmeren zuilen.

De Hassan II-moskee

Een bezoek aan Casablanca is niet compleet zonder de Hassan II-moskee te bewonderen. Dit architectonische meesterwerk is de op twee na grootste moskee ter wereld en biedt plaats aan maar liefst 25.000 gelovigen. Het ontwerp combineert traditionele Marokkaanse en moderne architectuurstijlen, met prachtige mozaïeken, houtsnijwerk en marmeren details. Het uitzicht op de Atlantische Oceaan maakt het plaatje helemaal compleet.

Moderne iconen zoals de Twin Center

Casablanca is ook de thuisbasis van enkele opvallende moderne gebouwen, waaronder de Twin Center. Deze twee torens domineren de skyline van de stad en bieden een adembenemend uitzicht over Casablanca en de omliggende regio. De strakke lijnen en glazen gevels van de Twin Center zijn een perfect voorbeeld van hedendaagse architectuur.

Bezoek aan de oude medina

Naast de indrukwekkende koloniale en moderne architectuur, is een bezoek aan de oude medina van Casablanca een absolute must. Hier vind je smalle steegjes, levendige markten en prachtige traditionele gebouwen. De mix van Arabische, Andalusische en Moorse invloeden maakt de oude medina tot een architectonische schat.

Verken de architectonische pracht van Casablanca

Casablanca biedt een unieke mix van architecturale stijlen, van oude tradities tot moderne ontwerpen. Of je nu geïnteresseerd bent in historische gebouwen of hedendaagse architectuur, de stad heeft voor elk wat wils. Verken de straten van Casablanca en laat je verrassen door de diverse architectonische pracht die de stad te bieden heeft.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko