Marokko

De geheime parels van Casablanca onthullen

Marokko Vakanties

De geheime parels van Casablanca onthullen

Casablanca, een bruisende stad vol geschiedenis, cultuur en prachtige bezienswaardigheden. De meeste mensen kennen de beroemde Hassan II-moskee en de medina van Casablanca, maar er zijn ook enkele verborgen juweeltjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. In dit artikel zullen we enkele van deze geheime parels van Casablanca onthullen, zodat je het meeste uit je bezoek aan deze fascinerende stad kunt halen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Verborgen tuinen en parken

Hoewel Casablanca bekend staat als een drukke en bruisende stad, zijn er enkele oases van rust te vinden in de vorm van prachtige tuinen en parken. Eén van deze verborgen parels is de Parc de la Ligue Arabe, een idyllisch park met weelderige groene omgevingen, mooie fonteinen en kleurrijke bloemen. Het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de natuur.

Een andere verborgen tuin is de Jardin de la Mosquée Hassan II, gelegen naast de beroemde Hassan II-moskee. Deze rustige en serene tuin biedt een adembenemend uitzicht op de prachtige moskee en is een geweldige plek om wat tijd door te brengen.

Authentieke markten en ambachtelijke workshops

Voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke ervaring, zijn de lokale markten en ambachtelijke workshops van Casablanca een must-visit. De Marché Central is een van de oudste markten in de stad en biedt een overvloed aan verse producten, kruiden, specerijen en ambachtelijke producten. Het is een geweldige plek om te verdwalen in de smalle steegjes en de lokale cultuur en tradities te ervaren.

Daarnaast zijn er ook verschillende ambachtelijke workshops in Casablanca, waar je ambachtslieden aan het werk kunt zien en zelfs enkele unieke souvenirs kunt kopen. Of je nu geïnteresseerd bent in het leren van traditionele weeftechnieken of het bewonderen van lokale kunstenaars in actie, deze workshops bieden een fascinerende kijk op de ambachtelijke tradities van Casablanca.

Historische architectuur buiten de gebaande paden

Naast de bekende architectonische hoogtepunten van Casablanca, zoals de Hassan II-moskee en de Art Deco-gebouwen, zijn er ook enkele minder bekende juweeltjes van historische architectuur te vinden buiten de gebaande paden. Een van deze verborgen parels is de Église du Sacré-Cœur, een prachtige katholieke kerk die een mix van neogotische en neoromaanse architectuur biedt. Het is een indrukwekkend voorbeeld van de culturele diversiteit en het erfgoed van Casablanca.

Een andere verborgen schat is de Mahkama du Pacha, een indrukwekkend gerechtsgebouw dat bekend staat om zijn prachtige Moorse architectuur en weelderige interieurs. Het is een unieke en minder bezochte bezienswaardigheid die de moeite waard is om te verkennen.

Kortom, Casablanca heeft veel meer te bieden dan alleen de bekende toeristische trekpleisters. Met zijn verborgen tuinen, authentieke markten en workshops, en historische architecturale juweeltjes, is er voor iedere reiziger iets te ontdekken in deze bruisende stad. Dus de volgende keer dat je Casablanca bezoekt, vergeet dan niet om deze geheime parels te verkennen en een nieuwe kant van de stad te ontdekken. Veel plezier!

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko