Marokko

Meknes: De rijke geschiedenis van een oude koningsstad

Marokko Vakanties

Meknes: De rijke geschiedenis van een oude koningsstad

Meknes, gelegen in het noorden van Marokko, is een oude koningsstad met een rijke geschiedenis. De stad staat bekend om zijn prachtige architectuur, levendige markten en historische bezienswaardigheden. In dit artikel nemen we een diepgaande duik in de geschiedenis en de bezienswaardigheden van Meknes.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Historische achtergrond

Meknes werd gesticht in de 11e eeuw door de Berberse stam van de Meknassa. In de 17e eeuw werd de stad verheven tot de hoofdstad van het Marokkaanse rijk onder de heerschappij van Sultan Moulay Ismaïl. Onder zijn bewind werden er prachtige paleizen, tuinen en verdedigingswerken gebouwd, die vandaag de dag nog steeds te bewonderen zijn. De stad heeft dan ook een bijzondere plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Meknes is de imposante Bab Mansour-poort, die wordt beschouwd als een van de mooiste poorten van Marokko. Andere hoogtepunten zijn de voormalige koninklijke stallen, de granarium en de levendige medina, waar bezoekers kunnen verdwalen in een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke souks en lokale ambachten. Bovendien is de nabijgelegen Romeinse ruïnestad Volubilis zeker een bezoek waard, met zijn goed bewaarde overblijfselen uit de oudheid.

Cultuur en culinair genot

De cultuur van Meknes is doordrenkt met de rijke geschiedenis van de stad. Bezoekers kunnen genieten van traditionele muziek, dans en ambachten die nog steeds worden beoefend in de stad. Daarnaast staat Meknes bekend om zijn heerlijke gerechten, waaronder de beruchte tajine, couscous en verschillende soorten gebak en koekjes. De lokale keuken is een ware traktatie voor de zintuigen.

Meknes is zonder twijfel een van de meest intrigerende bestemmingen in Marokko. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur is er voor elke reiziger wel iets te ontdekken. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, kunst, cultuur of culinaire hoogstandjes, Meknes heeft het allemaal. Een bezoek aan deze betoverende stad zal zeker een onvergetelijke ervaring opleveren.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko