Marokko

Ontdek de historische rijkdom van de stad Meknes

Marokko Vakanties

Ontdek de historische rijkdom van de stad Meknes

Meknes, gelegen in het noorden van Marokko, is een stad die bol staat van de historische rijkdom. Het staat bekend als een van de vier koningssteden van het land en is daarnaast opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met zijn prachtige monumenten, oude stadsmuren en levendige markten is Meknes een bestemming die zeker de moeite waard is om te ontdekken.

Een rijke geschiedenis

Meknes heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw. In de 17e eeuw werd de stad de hoofdstad van Marokko en onder leiding van de sultan Moulay Ismaïl werd Meknes omgetoverd tot een indrukwekkende stad met imposante paleizen, tuinen en monumenten. De sfeer van deze historische periode is nog steeds voelbaar in de stad.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Bezienswaardigheden in overvloed

Een van de hoogtepunten van Meknes is de imposante stadspoort Bab Mansour, die wordt beschouwd als een van de mooiste stadspoorten van Marokko. Daarnaast is de Mausoleum van Moulay Ismaïl een must-see, evenals de uitgestrekte graanschuren en de levendige markten in de oude medina. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende koninklijke stallen en de sfeervolle Joodse wijk.

Culinaire en culturele hoogtepunten

Naast de historische bezienswaardigheden heeft Meknes ook op culinair en cultureel vlak veel te bieden. De stad staat bekend om zijn heerlijke gerechten, waarbij vooral de couscous en tajine erg geliefd zijn. Daarnaast zijn er regelmatig muziek- en dansvoorstellingen te zien, waarbij de traditionele Marokkaanse folkloremuziek de boventoon voert.

Een onvergetelijke ervaring

Meknes is een stad waar geschiedenis tot leven komt. De prachtige architectuur, levendige straten en de gastvrije bevolking maken een bezoek aan deze historische stad tot een onvergetelijke ervaring. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, culinaire hoogstandjes of gewoonweg wilt genieten van de sfeer, Meknes heeft voor ieder wat wils.

Als je op zoek bent naar een bestemming die doordrenkt is van historie en cultuur, dan is Meknes de place to be. Laat je betoveren door de rijke geschiedenis en ontdek de vele schatten die deze stad te bieden heeft.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko