Marokko

Verlies jezelf in de diverse steden van Marokko tijdens een stedentrip

Marokko Vakanties

Verlies jezelf in de diverse steden van Marokko tijdens een stedentrip

Marokko, gelegen in Noord-Afrika, is een land dat een rijke geschiedenis en een unieke cultuur heeft. Tijdens een stedentrip naar Marokko kun je jezelf onderdompelen in de prachtige steden en genieten van de diverse bezienswaardigheden en ervaringen die het land te bieden heeft.

Marrakech

Een van de meest populaire steden in Marokko is Marrakech, ook wel bekend als de “rode stad”. Deze bruisende stad is gevuld met kleurrijke markten, weelderige tuinen, en prachtige paleizen. Een bezoek aan het Djemaa el Fna-plein, waar je straatartiesten, slangenbezweerders en marktkramen zult vinden, is een absolute must. Daarnaast kun je ook de prachtige Koutoubia-moskee en de weelderige Jardin Majorelle bezoeken.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Fès

Fès wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Marokko en staat bekend om zijn oude medina, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Slenter door de smalle straatjes en bewonder de traditionele architectuur en ambachten. Bezoek de Al Quaraouiyine-moskee, de oudste universiteit ter wereld, en de prachtige Nejjarine-fontein. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de leerlooierijen, waar je het traditionele looiproces kunt zien.

Casablanca

Als de grootste stad van Marokko, biedt Casablanca een mix van moderne en traditionele bezienswaardigheden. Natuurlijk is een bezoek aan de Hassan II-moskee een must, aangezien het een van de grootste moskeeën ter wereld is. Verken ook de oude medina, de wijk Habous, en geniet van de bruisende sfeer van de Corniche.

Rabat

De hoofdstad van Marokko, Rabat, is een stad vol met historische en culturele schatten. Breng een bezoek aan de Kasbah des Oudaïas, een oude vesting die prachtig uitzicht biedt over de oceaan. Verken de middeleeuwse straatjes van de medina, bewonder de Hassan-toren en maak een wandeling door de prachtige Andalusische tuin.

Of je nu van oude tradities, bruisende markten, moderne architectuur of prachtige tuinen houdt, Marokko heeft voor elk wat wils tijdens een stedentrip. Verlies jezelf in de diversiteit van deze prachtige steden en geniet van alles wat dit fascinerende land te bieden heeft.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko