Geen categorie

De stad Meknes

De stad Meknes

Meknes staat bekend als één van de vier populairste koningssteden van Marokko. Meknes wordt naast steden als Marrakech, Fez en Rabat beschouwd als één van de koningssteden die het land rijk is.Er komen doorgaans niet heel veel toeristen naar deze stad toe, als kent het wel een rijke geschiedenis. Juist de rust zorgt ervoor dat het een ideale vakantiebestemming is, die zeker niet mag ontbreken wanneer je Marokko bezoekt.

De geschiedenis is alom vertegenwoordigt door de gehele stad en dit heeft ervoor gezorgd dat de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Er zijn verschillende bezienswaardigheden te bewonderen die een bezoek aan deze indrukwekkende stad zeker tot een ware belevenis maken. Voor iedereen is er wel iets dat de aandacht zal trekken, dus de stad Meknes mag zeker niet ontbreken bij een vakantie in Marokko.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Al Adam Moskee

Marokko kent veel moskeeën en ook de stad Meknes biedt vele mogelijkheden om een dergelijke gebedstempel te bezoeken. De grootste en oudste moskee die in de stad te vinden is, is de Al Adam Moskee, die reeds in de elfde eeuw gebouwd werd en zo’n elf toegangspoorten kent, met nog eens 143 indrukwekkende bogen. In het jaar 1203 werd hier nog een mihrab aan vast gebouwd, zodat er een aparte nis voor gebeden kwam, die gericht is op Mekka.

De Bap Mansour el-Aleuj

Een bezoek aan deze prachtige stadspoort kan in Meknes niet gemist worden. Deze is te vinden in de Medina en is te herkennen aan de zigzag structuur, waaruit deze is opgebouwd. Deze structuur zou het moeilijker moeten maken om de stad binnen te dringen en draagt dus bij aan het beveiligingsmechanisme van weleer. De toegangspoorten zijn met recht indrukwekkend te noemen en ook binnen de stadsmuren is veel moois te bezichtigen.

Romeinse overblijfselen in Volubilis

Echte overblijfselen van de rijke geschiedenis van Meknes vind je door een bezoek te brengen aan Volubilis. Dit was een Romeinse nederzetting, waar je nog prachtige restanten van kunt terugvinden. Dit maakt het tot de meest bijzondere historische plek die in heel Marokko te bezoeken valt. Een zware aardbeving verwoeste een groot deel van deze plaats, waarna de restanten gebruikt zijn voor het bouwen van de paleizen in Meknes. Naast de ruïnes vind je hier tevens mozaïeken die het gebied nog verder betoveren. Om een goede indruk te krijgen van de historie van Meknes is het zeker belangrijk deze overblijfselen te bezichtigen.

BezienswaardighedenDe stad Meknes

Er zijn diverse monumenten te bezichtigen die de stad uniek maken. Bezoek de medina en de fraaie paleizen die de stad rijk is. Ook kun je de indrukwekkende koninklijke paleis ruïnes bezoeken, die hier over de rijke geschiedenis van het gebied vertellen. Als onderdeel van de medina vind je in het stadscentrum de souk, of plaatselijke markt, waar je veel uiteenlopende producten kunt krijgen. Je vindt er naast voedingswaren, als olijven, citrusvruchten, wijnen en granen, maar ook andere producten als zilverwaren, sieraden, tapijten en kleding.

Naast de markt zijn er ook tal van aantrekkelijke winkeltjes met elk hun eigen waren, waaronder lederproducten of djellaba’s. Op de souk wordt er druk onderhandeld over prijzen, dus je kunt hier uitstekend de kunst van het afdingen beoefenen, zodat je extra voordelig uit bent. Uitrusten doe je vervolgens op de terrassen van één van de vele restaurantjes die langs de souk aanwezig zijn.

Hoe kom je er?

Een reis naar Meknes is heel goed te doen. Je kunt vanuit Nederland heel gemakkelijk het vliegtuig nemen en landen op Fes-Sais Airport. Hier ben je binnen 3 uur en veertig minuten. Daarna is het nog zo’n zestig kilometer rijden voordat je in Meknes bent. Je vakantie kan dan gelijk van start gaan. Je zult hier ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring opdoen.

Boek tickets in Nederland voor de beste attracties

In samenwerking met GetYourGuide kunt u hier alvast tickets boeken voor de beste bezienswaardigheden en attracties in Meknes.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko