Geen categorie

De stad Rabat

De stad Rabat

De stad Rabat is de hoofdstad van Marokko en leent zich als dusdanig tot een interessante en unieke vakantiebestemming. Rabat wordt naast steden als Marrakech, Meknes en Fez beschouwd als één van de koningssteden die het land rijk is. Een bezoek aan deze stad zal een blijvende indruk achter laten, door de rijke geschiedenis en de vele bezienswaardigheden die je verblijf hier tot een ware belevenis maken. Vanuit de stad heb je uitzicht over de Atlantische Oceaan en kun je de mooie stranden die Marokko rijk is bezoeken en een welverdiende ontspanning combineren met de moderne elementen die in het stadsleven te vinden zijn. Er zijn verschillende prachtige onderdelen te benoemen die een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard maken.

Kasbah les Oudaies

Een fantastisch begin aan je vakantie is een bezoek aan de Kasbah van Rabat, welke is omringd door dikke muren en hoge toegangspoorten. De huizen kenmerken zich hier door een rand op de muren die in een felblauwe kleur zijn geschilderd. Auto’s zijn in dit gedeelte niet of nauwelijks toegestaan, waardoor je veilig door de vele kleine straatjes kunt wandelen. Het beste vertoef je ook door de stad, gewoon ter voet, om alles goed in je op te kunnen nemen. In dit gedeelte van de stad vind je een moskee, een klein museum en een statige toegangspoort. De toon is zo gezet voor je verder verblijf in deze prachtige, gemoderniseerde stad.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Chellah

Dit is een eveneens ommuurde locatie, waar je Romeinse overblijfselen kunt bewonderen. Vooral de moskee en minaret zijn nog volop zichtbaar. Ook is hier veel natuur te vinden, zoals diverse soorten planten en vogels. Op de top van de minaret vind je zelf een groot ooievaarsnest, wat dit tot een unieke ervaring maakt. De natuur komt zo samen met de geschiedenis van de omgeving. De minaret is ongeveer 44 meter hoog. Pal tegenover de minaret ligt het mausoleum van Mohammed V.

Mausoleum van Mohammed V

Dit mausoleum is één van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Rabat. Het ligt tegenover de minaret en naast de Hassantoren. Mohammed V was tot 1961 koning van Marokko. Je kunt dit mausoleum ook bezichtigen als niet-moslim, al moet je er wel rekening mee houden dat je netjes gekleed het terrein betreedt. Het mausoleum is enkel tot ’s middags te bezichtigen. Zowel de minaret als de Hassantoren waren onderdeel van een prestigieus bouwproject, wat één van de grootste moskeeën ter wereld moest bewerkstelligen. Wegens financiële tekorten werd dit uiteindelijk beëindigd.

Winkelen en dineren in Rabat

De medina in Rabat leent zich bij uitstek voor heerlijke uurtjes shoppen. Het is hier aangenaam rustig, waardoor je op je gemak de vele leuke winkeltjes kunt afstruinen op zoek naar souvenirs. Er zijn veel handgemaakte werkjes en ambachtelijke spullen te krijgen, waarmee je leuke cadeautjes voor thuis kunt halen. Na het winkelen kun je een heerlijk hapje eten in één van de vele aantrekkelijke restaurantjes die de stad rijk is. Ondanks dat het hier wat duurder is dan in de rest van Marokko, krijg je er ook veel voor terug aan sfeer en gezelligheid. Ook zijn er diverse budget opties te vinden. Bovendien kun je de marktkramen aflopen op zoek naar vers fruit en zo ook heerlijk eten vinden.

Andalusische Tuinen van Rabat

Zodra je behoefte krijgt aan rust en ontspanning, kun je een bezoek brengen aan de Andalusische Tuinen van Rabat, waar je kunt genieten van geurende sinaasappelbomen, spelende katten en fonteinen. De tuinen worden omringd door hoge muren, waardoor de drukte van de stad buiten blijft. Op het terras van Café Maure kun je heerlijk bijkomen met een kopje muntthee en Marokkaanse koekjes. Zo is er voor iedereen wel iets bijzonders te vinden in de stad Rabat en kun je volop indrukken opdoen, wat betreft cultuur, natuur en geschiedenis.

Boek tickets in Nederland voor de beste attracties

In samenwerking met GetYourGuide kunt u hier alvast tickets boeken voor de beste bezienswaardigheden en attracties in Rabat

Wat zijn de voordelen ?

-Niet meer “uitverkocht” horen op de plaats van bestemming en een teleurstelling incasseren dat u niet kan zien wat u graag wilde zien
-Niet meer in de lange rij staan om kaartjes te bemachtigen en dan net als u aan de beurt bent te horen krijgen dat er geen plaatsen meer zijn
-Vooraf weten wat het kost en goedkoper dan de kaartjes aan de plaatselijke kassa

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko