Geen categorie

De stad Agadir

De stad Agadir

De stad Agadir ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan en wordt beschouwd als het meest Europees van alle steden in Marokko. Je De stad Agadirvindt hier veel grote witte zandstranden en je kunt dan ook volop genieten van rust en ontspanning. Er wordt zorg besteed aan de uitstraling van de stad en parken. Het oogt schoon en het hier aantrekkelijk om te verblijven . Je kunt aan uiteenlopende activiteiten meedoen, zoals golf of tennis, maar uiteraard ook gebruikmaken van de vele watersporten, zoals surfen.

Voor toeristen is het een populaire stad,. Dit vanwege de vele vormen van vermaak, zoals een verblijf op een jacht schip of het berijden van paarden of kamelen. Je hebt keuze uit veel verschillende verblijfsopties. Hotels die mogelijkheden bieden voor de verhuur van sportartikelen voor de verschillende sportactiviteiten. Er is nog veel meer te bezichtigen en daarom zeker de moeite van een bezoek waard.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Het Amazigh Museum

Om een goede indruk te krijgen van de Marokkaanse cultuur, doe je er goed aan om een bezoek te brengen aan he Amazigh Museum. Hier wordt de geschiedenis van de Berbers weergegeven. Waardoor je een beeld krijgt van de oudste bevolkingsgroep die dit land rijk is. Je vindt hier informatie over de geschiedenis, de cultuur en tradities die belangrijk zijn voor deze bevolking. Je kunt hier fraaie kunstwerken en overig handwerk bewonderen.

Witte stranden

Agadir is voor veel zonaanbidders een geweldige badplaats, met schone en brede witte stranden. Je hebt hier volop ruimte om heerlijk te ontspannen en te genieten van het heerlijke klimaat. Doordat het water niet heel diep loopt, is het tevens voor kleine kinderen uitermate geschikt om te genieten van spelen in het water. Het water is blauw van kleur en heeft een aangename temperatuur, waardoor je hier volop kunt zwemmen of duiken.

Ook zijn er diverse locaties waar je watersportbenodigdheden kunt huren, om zo nog meer plezier op het water te hebben. Zo kun je zowel actief bezig zijn en daarna weer uitrusten en zonnebaden. Je bevindt je bovendien alsnog op plezierige afstand van een badplaats. Daar kun je in de avonduren uitgaan en genieten van theatervoorstellingen of dansavonden.

Medina Polizzi

Wie van winkelen houdt, kan zeker zijn hart ophalen in Agadir. De Medina Polizzi ligt aan de buitenzijde van Agadir en is omringt door hoge muren, die op zichzelf al de moeite van een bezichtiging waard zijn. Binnen deze wanden vind je tal van aanlokkelijke winkeltjes, waar je diverse souvenirs kunt vinden om mee naar huis te nemen. Ook zijn er verschillende werkplaatsen waar het ambacht van de producten die te koop zijn, worden voorgedaan. Zo weet je precies hoe de producten vervaardigd zijn en dit maakt het des te specialer. In dezelfde locatie worden tevens folkloristische avonden gehouden, waar je kunt genieten van traditionele muziek en gezelligheid, onder het genot van specifiek Marokkaans culturele hapjes.

Stadcentrum van Agadir

De stad Agadir

In Agadir zelf is volop wat te beleven. Er zijn namelijk tal van gezellige terrassen en restaurantjes waar je kunt genieten van traditionele muntthee . Later op de avond kun je feesten in de uitgaansgelegenheden. Ook op de pleinen zijn tal van evenementen die een bezoek aan het centrum tot een waar genoegen maken. Probeer traditioneel Marokkaanse gerechten om volop de sfeer en cultuur te proeven en maak het geheel compleet met een kommetje Tajine.

Een vakantie in de stad Agadir is zo een ultieme ervaring en je kunt er zeker van zijn dat je precies weet wat Marokko allemaal te bieden heeft. Om verschillende reden biedt de stad Agadir zo een geweldige kans om je even helemaal thuis te voelen in de Marokkaanse cultuur.

Boek tickets in Nederland voor de beste attracties

In samenwerking met GetYourGuide kunt u hier alvast tickets boeken voor de beste bezienswaardigheden en attracties in Agadir

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko