Marokko

Laat je verrassen door de prachtige architectuur van Rabat

Marokko Vakanties

Laat je verrassen door de prachtige architectuur van Rabat

Rabat, de hoofdstad van Marokko, staat bekend om zijn prachtige architectuur die een mix is van Arabische en Europese invloeden. De stad herbergt een schat aan historische gebouwen, kleurrijke straten en levendige pleinen die de moeite waard zijn om te ontdekken. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, architectuur of gewoon op zoek bent naar een nieuwe bestemming om te verkennen, Rabat heeft voor elk wat wils.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Architectonische hoogtepunten

De Kasbah van de Oudayas

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Rabat is de Kasbah van de Oudayas, een eeuwenoude wijk die dateert uit de 12e eeuw. Hier vind je smalle straatjes, traditionele blauw-witte huizen en een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Hassantoren

Een ander opmerkelijk architectonisch meesterwerk is de Hassantoren, een onvoltooide minaret die dateert uit de 12e eeuw. De toren werd gebouwd in opdracht van sultan Yacoub al-Mansour, maar werd nooit voltooid. Desondanks blijft de toren een indrukwekkend voorbeeld van Almohad-architectuur en is het een populaire toeristische attractie in Rabat.

Chellah

Chellah is een oude necropolis die oorspronkelijk werd gebouwd door de Romeinen, maar later werd omgebouwd tot een necropolis door de Almohaden. De site herbergt prachtige ruïnes, weelderige tuinen en een reeks opmerkelijke graven en grafmonumenten.

Moderne architectuur
Naast zijn historische schatten, heeft Rabat ook een aantal opmerkelijke moderne architecturale hoogstandjes. Een voorbeeld hiervan is de Mohammed VI-brug, een moderne brug die de stad Rabat verbindt met de zusterstad Salé. De brug is een prachtig staaltje van hedendaagse architectuur en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Bouregreg.

Conclusie
Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, architectuur of gewoon op zoek bent naar een nieuwe bestemming om te verkennen, Rabat heeft voor elk wat wils. Met zijn rijke historische erfgoed en prachtige mix van traditionele en moderne architectuur, is Rabat een fascinerende bestemming die zeker de moeite waard is om te ontdekken.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko