Marokko

Meknes: Kunst en ambacht in de oude medina

Marokko Vakanties

Meknes: Kunst en ambacht in de oude medina

Meknes, gelegen in het noorden van Marokko, staat bekend om zijn prachtige oude medina, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De oude medina van Meknes is een doolhof van smalle straatjes, levendige markten en prachtige ambachtelijke ateliers. Hier kunnen bezoekers genieten van de rijke kunst en ambachtelijke tradities die diep geworteld zijn in de geschiedenis van de stad.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Traditionele ambachten

In de smalle steegjes van de oude medina van Meknes vind je ambachtelijke ateliers waar ambachtslieden al eeuwenlang traditionele Marokkaanse kunst en ambachten produceren. Van prachtig handgemaakt aardewerk en kleurrijk mozaïek tot met de hand geweven tapijten en verfijnde zilveren sieraden, de ambachten die hier worden geproduceerd zijn een lust voor het oog.

Een van de meest opvallende ambachten in Meknes is de kunst van houtsnijwerk. Ambachtslieden in de medina vervaardigen prachtige houten meubels, deuren en decoratieve panelen met complexe, met de hand gesneden ontwerpen. De technieken die ze gebruiken zijn door de eeuwen heen doorgegeven en vormen een essentieel onderdeel van de Marokkaanse ambachtelijke traditie.

Kunstgaleries

Naast de ambachtelijke ateliers herbergt de oude medina van Meknes ook enkele prachtige kunstgaleries die de rijke artistieke tradities van Marokko tentoonstellen. Hier kunnen bezoekers op hun gemak ronddwalen en genieten van een uitgebreide collectie traditionele en hedendaagse kunstwerken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en textiel.

Veel kunstgaleries in de medina bieden ook de mogelijkheid om kunstwerken rechtstreeks van de kunstenaars te kopen. Dit is een geweldige manier om een uniek stuk mee naar huis te nemen en tegelijkertijd de lokale kunstgemeenschap te ondersteunen.

Bezoek de ambachtslieden

Voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in ambachtelijke kunst, is het ook mogelijk om de ambachtslieden in de medina te bezoeken en hen aan het werk te zien. Veel ambachtslieden verwelkomen graag nieuwsgierige bezoekers in hun ateliers en nemen de tijd om hun vakmanschap en technieken te laten zien.

Het is een unieke kans om meer te leren over de traditionele ambachten van Marokko en de mensen te ontmoeten die deze prachtige kunstwerken creëren. Bovendien is het een geweldige manier om een authentieke en diepgaande ervaring te beleven in de oude medina van Meknes.

Meknes is een stad die doordrenkt is van kunst en ambacht, en de oude medina is de perfecte plek om deze rijke tradities te ervaren. Of je nu op zoek bent naar een uniek souvenir, geïnteresseerd bent in kunst en ambacht, of gewoon wilt genieten van de prachtige ambachtelijke tradities van Marokko, de oude medina van Meknes heeft voor ieder wat wils.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko