Marokko

Oujda: een onontdekte schat in het noordoosten van Marokko

Marokko Vakanties

Oujda: een onontdekte schat in het noordoosten van Marokko

Oujda, gelegen in het noordoosten van Marokko, is een van de minder bekende steden van het land. Toch heeft deze stad veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Marokkaanse ervaring. Met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en prachtige landschappen is Oujda een bestemming die zeker de moeite waard is om te verkennen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Geschiedenis en cultuur

Oujda heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende culturele invloeden ondergaan, wat heeft bijgedragen aan de unieke mix van architectuur, kunst en tradities. Bezoekers kunnen de oude medina verkennen, met zijn smalle straatjes, ambachtelijke winkels en prachtige moskeeën. Daarnaast is Oujda de geboorteplaats van de beroemde Marokkaanse kunstenaar Lalla Essaydi, wiens werk internationaal erkend is.

Prachtige landschappen

Oujda is omgeven door een adembenemend landschap, met uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en vruchtbare valleien. Natuurliefhebbers kunnen genieten van wandelingen in de omliggende bergen, zoals het Beni Snassen-gebergte, of een bezoek brengen aan het prachtige park Sidi Maafa. Daarnaast ligt Oujda op korte afstand van de Middellandse Zee, waardoor het mogelijk is om een dagje aan het strand door te brengen.

Culinair genot

De Marokkaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke gerechten en Oujda is geen uitzondering. Bezoekers kunnen genieten van traditionele gerechten, zoals tajine, couscous en harira, in de vele lokale restaurants en eetkraampjes. Daarnaast is Oujda beroemd om zijn zoetigheden, zoals de heerlijke Makroud, een lekkernij gemaakt van dadels en noten.

Conclusie

Kortom, Oujda is een bestemming die zeker een bezoek waard is voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Marokkaanse ervaring. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en heerlijke keuken biedt de stad voor elk wat wils. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, natuur of goed eten, Oujda heeft het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Plan je reis naar Oujda en ontdek deze onontdekte schat in het noordoosten van Marokko.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko