Marokko

Oujda: een stad voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis

Marokko Vakanties

Oujda: een stad voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis

Oujda is een prachtige stad in het noordoosten van Marokko, dicht bij de Algerijnse grens. Voor reizigers en toeristen die houden van cultuur en geschiedenis, is Oujda een ware parel. De stad is rijk aan historische bezienswaardigheden, bruisende markten en levendige kunstscènes. In dit artikel zullen we enkele hoogtepunten van Oujda bespreken, die elke geschiedenisliefhebber zeker zal aanspreken.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Historische bezienswaardigheden

Oujda kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, de stad heeft dan ook een overvloed aan historische bezienswaardigheden. Eén daarvan is het oude stadscentrum, ook wel bekend als de medina, dat een doolhof van smalle straatjes, traditionele markten en historische gebouwen herbergt. Hier vind je ook de Sidi Zian moskee, die dateert uit de 13e eeuw en een prachtig voorbeeld is van de Andalusische architectuur. Andere historische hoogtepunten zijn de oude stadsmuren, de Oujda Kasbah en de Franse koloniale architectuur die het stadsbeeld mede bepalen.

Levendige kunstscènes

Oujda staat ook bekend om zijn levendige kunstscènes. De stad herbergt vele kunstgalerijen, theaters en culturele centra waar bezoekers kunnen genieten van traditionele en hedendaagse kunstuitingen. Een van de populairste plekken is het Institut Français, waar regelmatig tentoonstellingen, concerten en andere culturele evenementen worden georganiseerd. Daarnaast is de lokale muziek- en dansscene ook zeer levendig, met traditionele gnawa en chaabi muziek die overal in de stad te horen is.

Bruiende markten

Voor de cultuurliefhebbers die graag willen proeven van lokale smaken en producten, heeft Oujda ook veel te bieden. De stad heeft verschillende markten en souks waar bezoekers kunnen ronddwalen tussen kleurrijke kraampjes met handgemaakte ambachten, verse kruiden en specerijen, en heerlijke lokale gerechten. Een bezoek aan de markten van Oujda is een geweldige manier om de lokale cultuur en het dagelijks leven van de inwoners te ervaren.

Conclusie

Oujda is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur, en daarmee een geweldige bestemming voor liefhebbers van deze onderwerpen. Met zijn rijke geschiedenis, levendige kunstscènes en bruisende markten is Oujda een stad die zeker een bezoek waard is voor iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur van Marokko.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko