Natuur

Het ontdekken van de rozenvalleien van El Kelaa MʼGouna

Het ontdekken van de rozenvalleien van El Kelaa MʼGouna

Wanneer je denkt aan Marokko, denk je al snel aan kleurrijke markten, exotische specerijen en prachtige architectuur. Maar dit prachtige land heeft nog zoveel meer te bieden. Een van de verborgen schatten van Marokko zijn de rozenvalleien van El Kelaa MʼGouna. Deze valleien zijn een oase van rust en schoonheid, en bieden reizigers de mogelijkheid om de natuurlijke pracht van het land te ervaren.

De schoonheid van de rozenvalleien

El Kelaa MʼGouna staat bekend als de ‘Vallei van de Rozen’ vanwege de vele rozenstruiken die hier groeien. Bezoekers kunnen genieten van een betoverende en kleurrijke omgeving, met rozen die in bloei staan en de lucht vullen met hun heerlijke geur. Dit spektakel vindt plaats tussen april en mei, wanneer de rozenoogst in volle gang is. Het is een prachtig gezicht om de lokale boeren aan het werk te zien, terwijl ze de rozen plukken voor de productie van rozenproducten.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De rozenfeesten

Elk jaar in mei organiseert El Kelaa MʼGouna het beroemde rozenfestival, waarbij de oogst van de rozen wordt gevierd. Tijdens dit festival worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals parades, muziekoptredens, markten en zelfs een schoonheidswedstrijd waarin meisjes strijden om de titel van ‘Koningin van de Rozen’. Het is een unieke kans om de lokale cultuur en tradities van Marokko te ervaren.

Wandelen door de valleien

Naast het bewonderen van de rozen, kunnen bezoekers ook genieten van prachtige wandelroutes door de valleien van El Kelaa MʼGouna. De valleien bieden een adembenemend landschap, met uitgestrekte rozentuinen, kabbelende beekjes en spectaculaire uitzichten op de omliggende bergen. Het is de perfecte plek om te genieten van de natuur en tot rust te komen.

Andere bezienswaardigheden

Naast de rozenvalleien heeft El Kelaa MʼGouna nog meer te bieden. Bezoekers kunnen een bezoek brengen aan de lokale markten, waar handgemaakte ambachten en traditionele producten te koop zijn. Ook zijn er verschillende ambachtslieden die prachtige tapijten, aardewerk en lederwaren maken, die je kunt bewonderen en kopen. Daarnaast is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Kasbah van Amerhidl, een oud kasteel gelegen op een heuveltop, dat een prachtig uitzicht biedt op de omgeving.

Cultuur en tradities

De rozenvalleien van El Kelaa MʼGouna bieden niet alleen prachtige natuur, maar ook een inkijkje in de lokale cultuur en tradities. De bewoners van El Kelaa MʼGouna zijn trots op hun rozenindustrie en nodigen bezoekers graag uit om meer te leren over hun ambachten en manieren van leven. Het is een unieke kans om de gastvrijheid en warmte van de Marokkaanse bevolking te ervaren.

Rozenproducten

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan El Kelaa MʼGouna is het leren over de productie van rozenproducten. De rozen die hier groeien worden gebruikt voor de productie van rozenwater, rozenolie en andere cosmetische producten. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door een lokale distilleerderij, waar ze het proces van het maken van rozenproducten van dichtbij kunnen meemaken. Het is een geweldige kans om meer te leren over de traditionele ambachten van Marokko.

Conclusie

De rozenvalleien van El Kelaa MʼGouna zijn een ware schat van Marokko. Met hun betoverende schoonheid, rijke tradities en gastvrije bevolking bieden ze een unieke reiservaring voor avontuurlijke reizigers. Of je nu wilt genieten van de prachtige natuur, lokale ambachten wilt ontdekken of deel wilt nemen aan de feestelijke sfeer van het rozenfestival, een bezoek aan El Kelaa MʼGouna is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko