Marokko

Meknes: Waar het oude en nieuwe samenkomen

Marokko Vakanties

Meknes: Waar het oude en nieuwe samenkomen

Meknes is een stad in het noorden van Marokko die doordrenkt is met geschiedenis. Het is een stad waar het oude en nieuwe samenkomen, met prachtige bezienswaardigheden en een bruisend stadsleven. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Meknes en ontdekken we wat deze stad zo speciaal maakt.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Een historische schat in Marokko

Geschiedenis van Meknes

Meknes heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 9e eeuw, toen het werd gesticht door de Almoraviden. De stad kende haar hoogtijdagen tijdens de 17e eeuw, toen het de hoofdstad was van Marokko onder de heerschappij van Sultan Moulay Ismail. Onder zijn leiding werd Meknes omgetoverd tot een prachtige stad met imposante paleizen, indrukwekkende stadsmuren en weelderige tuinen.

Bezienswaardigheden in Meknes

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Meknes is de indrukwekkende stadsmuur, die een lengte heeft van maar liefst 40 kilometer. Binnen deze muren vind je prachtige paleizen, zoals het Bou Inania Medersa, een koranschool die dateert uit de 14e eeuw, en de imposante Bab Mansour-poort.

Een andere must-see is de Koninklijke Stallen, waar de 12.000 paarden van Sultan Moulay Ismail werden gehuisvest. Deze stallen zijn nu omgebouwd tot een prachtig museum waar je meer te weten kunt komen over de rijke geschiedenis van Meknes.

Een bruisend hedendaags leven

Stadsleven in Meknes

Naast haar prachtige historische bezienswaardigheden heeft Meknes ook een levendig stadsleven. In de smalle straatjes van de medina vind je kleurrijke markten waar je traditionele ambachten en heerlijk eten kunt ontdekken. De stad staat ook bekend om haar culinaire scene, met talloze restaurants en eetkraampjes waar je kunt genieten van heerlijke Marokkaanse gerechten.

Daarnaast heeft Meknes een levendige muziek- en kunstscene, met regelmatig optredens en tentoonstellingen in de hele stad. Het moderne Meknes biedt ook tal van mogelijkheden om te winkelen, van traditionele ambachten tot moderne boetieks.

Een bezoek aan Meknes is een betoverende ervaring die de rijke geschiedenis en het bruisende hedendaagse leven van Marokko samenbrengt. Deze stad is een bestemming die elke reiziger moet ervaren, waar het oude en nieuwe samenkomen in een sfeervolle en levendige setting.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko