Marokko

Ontdek de geheime plekjes van Fès

Marokko Vakanties

Ontdek de geheime plekjes van Fès

Fès, gelegen in het noordoosten van Marokko, is een stad vol met verborgen schatten. Van kronkelende steegjes tot prachtige paleizen, deze stad heeft voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingstocht langs de geheime plekjes van Fès.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De oude medina van Fès

Een van de meest intrigerende plekken in Fès is de oude medina, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier kun je urenlang ronddwalen in de smalle straatjes en genieten van de prachtige architectuur. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de beroemde leerlooierijen, waar je het traditionele leerlooiproces van dichtbij kunt bekijken.

De verborgen tuinen van Fès

Naast de drukke straten van de medina, zijn er ook tal van verborgen tuinen te vinden in Fès. Een van de meest betoverende plekken is de Jardin Jnan Sbil, een rustig park waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Hier kun je wandelen langs prachtig aangelegde tuinen en genieten van de rustige sfeer.

De oude koranscholen

Fès staat ook bekend om zijn prachtige koranscholen, die vaak verstopt zitten achter onopvallende deuren. Een van de meest indrukwekkende scholen is de Bou Inania Madrasa, een prachtig voorbeeld van de Moorse architectuur. Hier kun je de gedetailleerde mozaïeken en houtsnijwerk bewonderen, terwijl je meer te weten komt over de rijke geschiedenis van de stad.

De ambachtelijke steegjes

In de smalle steegjes van Fès vind je talloze ambachtelijke werkplaatsen, waar ambachtslieden al eeuwenlang traditionele ambachten uitoefenen. Van pottenbakkers tot kopersmeden, in Fès kun je het ambachtelijke proces van dichtbij meemaken. Vergeet niet om een souvenir mee te nemen als aandenken aan je bezoek.

Conclusie

Fès zit vol met geheime plekjes die het ontdekken waard zijn. Of je nu op zoek bent naar culturele bezienswaardigheden, prachtige tuinen of traditionele ambachten, in Fès vind je het allemaal. Vergeet niet om ook buiten de gebaande paden te treden en op zoek te gaan naar de verborgen schatten van deze betoverende stad.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko