Marokko

Verken de historische bezienswaardigheden van Fès

Marokko Vakanties

Verken de historische bezienswaardigheden van Fès

Fès, gelegen in het noordoosten van Marokko, is een stad met een rijke geschiedenis en een overvloed aan historische bezienswaardigheden. Van oude medina’s tot eeuwenoude moskeeën, Fès heeft voor elk wat wils op het gebied van historisch erfgoed.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De oude medina van Fès

Een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in Fès is de oude medina, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze labyrintische medina is de thuisbasis van smalle straatjes, kleurrijke markten en eeuwenoude architectuur. Bezoekers kunnen hier verdwalen in de tijd en genieten van de levendige sfeer van deze oude stad.

De Al Quaraouiyine-moskee

De Al Quaraouiyine-moskee, opgericht in 859, is een van de oudste moskeeën ter wereld. Het is ook een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Fès. Het is mogelijk om de moskee van buiten te bewonderen, maar helaas is het niet toegankelijk voor niet-moslims.

De Bou Inania-madrassa

Een andere must-see bezienswaardigheid in Fès is de Bou Inania-madrassa, een oude koranschool die dateert uit de 14e eeuw. Deze prachtig gedecoreerde madrassa is een voorbeeld van de Moorse architectuur en biedt bezoekers de kans om meer te leren over de Islamitische cultuur en geschiedenis.

De oude stadspoorten

Fès heeft verschillende indrukwekkende stadspoorten die nog steeds staan, zoals de Bab Bou Jeloud en de Bab Rcif. Deze imposante poorten dienden ooit als belangrijke toegangspunten tot de stad en zijn nu iconische symbolen van Fès.

Het Koninklijk Paleis van Fès

Het Koninklijk Paleis van Fès, ook bekend als Dar el-Makhzen, is een ander historisch hoogtepunt van de stad. Hoewel het paleis zelf niet toegankelijk is voor het publiek, kunnen bezoekers nog steeds de prachtige bronzen deuren en de imposante architectuur bewonderen vanaf de buitenkant.

Verken de historische bezienswaardigheden van Fès

Fès is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur, en het verkennen van de historische bezienswaardigheden is een must voor elke reiziger die deze prachtige bestemming bezoekt. Van de oude medina tot de eeuwenoude moskeeën, Fès biedt een ongeëvenaarde mogelijkheid om terug in de tijd te reizen en de rijke erfenis van Marokko te ontdekken. Met zoveel te zien en te beleven, is een bezoek aan de historische bezienswaardigheden van Fès een onvergetelijke ervaring die reizigers nog lang bij zal blijven.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko