Natuur

Zandboarden in de Erg Chebbi-duinen

Marokko-Vakanties.nl

Zandboarden in de Erg Chebbi-duinen

De Erg Chebbi-duinen zijn een uitgestrekt gebied van goudkleurige zandduinen gelegen in de Sahara-woestijn in het zuidoosten van Marokko. Deze duinen zijn een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers van over de hele wereld vanwege de unieke mogelijkheid om te zandboarden. Zandboarden is een spannende activiteit vergelijkbaar met snowboarden, maar in plaats van sneeuw glijd je over de zandduinen. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van zandboarden in de Erg Chebbi-duinen verkennen, van de geschiedenis van de locatie tot de beste manieren om deze opwindende activiteit te ervaren.

Geschiedenis van de Erg Chebbi-duinen

De Erg Chebbi-duinen zijn ontstaan door de eeuwenlange werking van de wind, die het zand vanuit de omliggende woestijngebieden naar dit specifieke gebied heeft geblazen. Sommige van deze duinen bereiken een hoogte van maar liefst 150 meter. De omgeving van de duinen wordt bewoond door de Berberse bevolking, die nog steeds een traditionele manier van leven leidt. De Erg Chebbi-duinen zelf vormen een van de meest indrukwekkende natuurlijke landschappen in Marokko en trekken jaarlijks duizenden toeristen die op zoek zijn naar avontuur en nieuwe ervaringen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Veiligheid en uitrusting

Voordat je aan zandboarden begint, is het belangrijk om te zorgen voor de juiste uitrusting en om bewust te zijn van de mogelijke gevaren. Omdat zandboarden een fysiek veeleisende activiteit is, is het van cruciaal belang om de juiste beschermende uitrusting te dragen, zoals een helm, knie- en elleboogbeschermers. Daarnaast is het raadzaam om goed ingesmeerd te zijn met zonnebrandcrème en om veel water bij je te hebben om gehydrateerd te blijven in de hitte van de woestijn.

Een goed zandboard is ook essentieel voor een geslaagde zandboardervaring. Zandboards zijn meestal gemaakt van materialen die glijden over zand, zoals gelamineerd hout, kunststof of glasvezel. Het is van belang dat het board geschikt is voor de specifieke duinen waarop je zult gaan zandboarden, aangezien de eigenschappen van het zand invloed hebben op het glijden.

Technieken en tips

Zandboarden vereist een andere techniek dan snowboarden, omdat de ondergrond enigszins verschilt. Het is belangrijk om niet te veel tegen de helling in te gaan, maar eerder naar beneden te leunen in de richting van de afdaling. Het is ook handig om je gewicht gelijkmatig te verdelen over het board om een goede balans te behouden tijdens het glijden.

Daarnaast is het handig om te weten dat het mogelijk is om snelheid te maken en sprongen te maken op het zandboard, net zoals bij snowboarden. Het is echter van belang om voorzichtig te zijn en het eerst rustig aan te doen om de juiste techniek onder de knie te krijgen voordat je de grenzen opzoekt.

Beste tijdstip om te zandboarden

De beste tijd om te zandboarden in de Erg Chebbi-duinen is ‘s ochtends vroeg of laat in de middag, wanneer de temperaturen niet zo hoog zijn. In de hitte van de woestijn kan het zand te heet worden om comfortabel op te glijden, dus het vermijden van de heetste uren van de dag is aan te raden.

Bovendien is het weer in de woestijn zeer wisselvallig en harde wind kan ervoor zorgen dat het zand te veel in beweging is om veilig te zandboarden. Het is daarom aan te raden om het weerbericht van tevoren te controleren voordat je op pad gaat.

Conclusie

Zandboarden in de Erg Chebbi-duinen is een unieke en opwindende manier om een van de meest indrukwekkende landschappen van Marokko te ervaren. Met de juiste uitrusting en kennis van technieken en veiligheid, kan zandboarden een onvergetelijke ervaring zijn voor avontuurlijke reizigers. De immense zandduinen, de warme zon op je gezicht en de opwinding van het glijden over het zand zorgen voor een onvergetelijke ervaring die je nergens anders ter wereld zult vinden.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko