Natuur

Extreme sporten in Marokko: van skydiven tot bungeejumpen

wedding isle surrounded with lanterns

Extreme sporten in Marokko: van skydiven tot bungeejumpen

Marokko staat bekend om zijn rijke cultuur, prachtige landschappen en diverse keuken. Maar wist je dat Marokko ook een paradijs is voor liefhebbers van extreme sporten? Van skydiven boven de Sahara-woestijn tot bungeejumpen in de prachtige bergen, Marokko heeft voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de meest populaire extreme sporten in Marokko verkennen.

Skydiven

Als je op zoek bent naar de ultieme adrenalinekick, dan is skydiven in Marokko iets voor jou. Met het adembenemende uitzicht op de Sahara-woestijn en de Atlas-gebergte is het geen verrassing dat steeds meer mensen kiezen voor een skydive-ervaring in Marokko. Er zijn verschillende skydivingscentra verspreid over het land, waaronder in de buurt van Marrakech en Agadir. Of je nu een ervaren skydiver bent of dit voor het eerst doet, Marokko biedt voor ieder wat wils.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Belangrijke punten:

 • Adembenemend uitzicht op de Sahara-woestijn en de Atlas-gebergte
 • Verschillende skydivingscentra verspreid over het land
 • Geschikt voor zowel ervaren skydivers als beginners

Bergbeklimmen

Marokko staat bekend om zijn prachtige bergen, waaronder de Atlas-gebergte en de Ruige kusten van Tanger. Deze bergen bieden een fantastisch terrein voor bergbeklimmers van alle niveaus. Of je nu een beginner bent die de bergen voor het eerst bedwingt of een ervaren klimmer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, Marokko heeft voor iedereen wat te bieden. Tijdens het bergbeklimmen heb je de kans om verschillende wilde dieren en prachtige flora en fauna te ontdekken.

Belangrijke punten:

 • Prachtige bergen zoals de Atlas-gebergte en de Ruige kusten van Tanger
 • Geschikt voor bergbeklimmers van alle niveaus
 • Kans om wilde dieren en prachtige flora en fauna te ontdekken

Bungeejumpen

Voor de echte waaghalzen is bungeejumpen in Marokko een must-do. Met prachtige natuurlijke locaties zoals de Ouzoud-watervallen en de Todgha-kloof, zijn er genoeg spectaculaire plekken om een onvergetelijke bungeejump-ervaring op te doen. Of je nu vanaf een brug of een klif wilt springen, in Marokko is alles mogelijk. Veel bungeejumpingcentra in Marokko bieden ook pakketten aan waarbij je een dag vol avontuur kunt beleven, inclusief andere outdooractiviteiten.

Belangrijke punten:

 • Prachtige natuurlijke locaties zoals de Ouzoud-watervallen en de Todgha-kloof
 • Mogelijkheid om vanaf een brug of klif te springen
 • Sommige bungeejumpingcentra bieden pakketten aan met andere outdooractiviteiten

Surfen

Met zijn prachtige stranden en uitstekende golven is Marokko een paradijs voor surfers. Of je nu een beginner bent die voor het eerst op een surfplank staat, of een ervaren surfer die op zoek is naar de perfecte golven, Marokko heeft voor ieder wat wils. Populaire surfspots zijn onder andere Taghazout, Essaouira en Agadir. Daarnaast biedt Marokko ook mogelijkheden voor kitesurfen en windsurfen.

Belangrijke punten:

 • Prachtige stranden en uitstekende golven
 • Geschikt voor zowel beginners als ervaren surfers
 • Mogelijkheden voor kitesurfen en windsurfen

Conclusie

Marokko mag dan bekend staan om zijn cultuur en geschiedenis, maar het land is ook een paradijs voor adrenalinejunkies. Met activiteiten variërend van skydiven en bergbeklimmen tot bungeejumpen en surfen, is er voor iedereen wel iets te beleven. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en ga op avontuur in Marokko!

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko