Marokko

Bezoek de historische ruïnes van de stad Chellah in Rabat

Marokko Vakanties

Bezoek de historische ruïnes van de stad Chellah in Rabat

Chellah, gelegen in de stad Rabat, is een van de meest fascinerende historische bezienswaardigheden van Marokko. De ruïnes van de stad Chellah vertellen een eeuwenoud verhaal en bieden bezoekers de kans om de rijke geschiedenis van het land te ontdekken. Van de Romeinse overblijfselen tot de middeleeuwse vestingwerken, er is genoeg te zien en te leren in Chellah. In dit artikel zullen we de historische ruïnes van de stad Chellah in Rabat verkennen en ontdekken wat deze plek zo bijzonder maakt.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Een korte geschiedenis van Chellah

Chellah, voorheen bekend als Sala Colonia, werd oorspronkelijk gesticht door de Feniciërs in de 3e eeuw voor Christus. Later werd het een belangrijke Romeinse nederzetting en bloeide het op als een welvarende stad met handel en landbouw. Na de val van het Romeinse rijk werd Chellah geregeerd door de Meriniden dynastie en later door de Almohaden. In de 14e eeuw werd de stad verlaten en overgenomen door de natuur, waardoor de ruïnes ontstonden die we vandaag de dag kunnen bewonderen.

Wat te zien in Chellah

Bij aankomst in Chellah zullen bezoekers onmiddellijk onder de indruk zijn van de sfeer van de ruïnes. Het terrein is bezaaid met overblijfselen van oude gebouwen, zoals de Romeinse thermen, de Meriniden moskee, en de middeleeuwse stadsmuren. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de necropolis, waar eeuwenoude graftombes te vinden zijn. De tuinen rondom de ruïnes zijn prachtig onderhouden en bieden een vredige omgeving om te wandelen en te genieten van de rust.

Daarnaast is Chellah ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder ooievaars die nestelen op de oude muren. Dit maakt Chellah niet alleen een historische site, maar ook een natuurreservaat waar bezoekers kunnen genieten van de lokale biodiversiteit.

Praktische informatie voor bezoekers

Chellah is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum van Rabat en is een populaire bestemming voor zowel toeristen als inwoners. De toegangsprijs is redelijk en er zijn gidsen beschikbaar die bezoekers kunnen rondleiden en hen informeren over de geschiedenis van de ruïnes.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Marokko, is een bezoek aan Chellah een must. Het is een plek die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur, en het biedt een uniek inzicht in het verleden van het land. Of je nu een liefhebber bent van archeologie, architectuur of gewoon geniet van het verkennen van oude ruïnes, Chellah heeft voor elk wat wils.

Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende architectuur en prachtige omgeving is een bezoek aan Chellah een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf in Rabat.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko