Marokko

De beste manier om Meknes te ontdekken: Tips en tricks

Marokko Vakanties

De beste manier om Meknes te ontdekken: Tips en tricks

Meknes, gelegen in het noorden van Marokko, is een prachtige stad boordevol cultuur, geschiedenis en architectuur. Als je van plan bent om deze fascinerende stad te bezoeken, wil je er natuurlijk het maximale uithalen. Daarom delen we in dit artikel de beste manier om Meknes te ontdekken, inclusief handige tips en tricks.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Verken de oude stad

Een van de beste manieren om Meknes te ontdekken is door een wandeling te maken door de oude stad, ook wel de medina genoemd. Hier vind je smalle straatjes, kleurrijke markten en prachtige historische gebouwen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Bab Mansour-poort, een van de meest indrukwekkende poorten van Marokko.

Neem deel aan een rondleiding

Als je graag meer te weten komt over de geschiedenis en cultuur van Meknes, overweeg dan om deel te nemen aan een rondleiding. Lokale gidsen kunnen je alles vertellen over de bezienswaardigheden, tradities en verhalen achter de stad. Op deze manier krijg je een dieper inzicht in wat Meknes allemaal te bieden heeft.

Proef de lokale keuken

Meknes staat bekend om zijn heerlijke gerechten en culinaire tradities. Maak daarom zeker tijd vrij om de lokale keuken te proeven. Van tajine tot couscous en zoete lekkernijen, er is voor ieder wat wils. Laat je adviseren door de locals voor de beste eetervaringen in de stad.

Bezoek de historische bezienswaardigheden

Meknes heeft een rijke geschiedenis en dat is terug te zien in de vele historische bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de Mausoleum van Moulay Ismail, de prachtige graven van de koninklijke familie en de voormalige graanschuren, ook wel de Heri es-Souani genoemd. Deze monumenten nemen je mee terug in de tijd en laten je kennismaken met de grootsheid van het verleden.

Verblijf in een riad

Om de ultieme sfeer van Meknes te ervaren, kies je best voor een verblijf in een riad. Deze traditionele Marokkaanse huizen zijn omgebouwd tot sfeervolle accommodaties waar je kunt genieten van rust, comfort en gastvrijheid. Laat je onderdompelen in de lokale cultuur en geniet van de warme gastvrijheid van de riad-eigenaars.

Met deze tips en tricks ben je helemaal klaar om Meknes te ontdekken op de meest authentieke en betoverende manier. Geniet van de rijke geschiedenis, de verrukkelijke keuken en de prachtige bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft. Meknes wacht op je om ontdekt te worden!

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko