Marokko

De prachtige architectuur van Meknes: Een lust voor het oog

Marokko Vakanties

De prachtige architectuur van Meknes: Een lust voor het oog

Meknes, gelegen in het noorden van Marokko, staat bekend om zijn prachtige architectuur en historische charme. De stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. Van imposante poorten tot schitterende paleizen, de architectuur van Meknes is werkelijk een lust voor het oog.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Indrukwekkende stadspoorten

Meknes staat bekend om zijn imposante stadspoorten, die door de eeuwen heen goed bewaard zijn gebleven. De Bab Mansour, een van de bekendste stadspoorten van Meknes, is een adembenemend voorbeeld van de Moorse bouwkunst. De prachtige tegelmozaïeken en gedetailleerde houtsnijwerk maken deze poort tot een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad.

Koninklijke paleizen

De koninklijke paleizen van Meknes zijn eveneens een lust voor het oog. Het imposante Dar El Makhzen paleis, oorspronkelijk gebouwd in de 17e eeuw, is een prachtig voorbeeld van de Marokkaanse architectuur. Met zijn weelderige binnenplaatsen, kleurrijke tegelwerk en weelderige tuinen, is het paleis een must-see voor elke bezoeker van de stad.

Traditionele medina

De oude stad, ook wel bekend als de medina, van Meknes is een doolhof van smalle straatjes, levendige markten en schitterende architectuur. De traditionele Arabische huizen, met hun karakteristieke binnenplaatsen en gedetailleerde gevels, zorgen voor een schilderachtige sfeer. Wandelend door de medina waan je je in een andere tijd, omringd door eeuwenoude architectonische pracht.

Alhoceima, een stad om verliefd op te worden

Slot

De prachtige architectuur van Meknes is werkelijk een lust voor het oog. Van de indrukwekkende stadspoorten tot de schitterende paleizen en de sfeervolle medina, de stad biedt een overvloed aan architectonische schoonheid. Een bezoek aan Meknes is dan ook een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, cultuur en natuurlijk prachtige architectuur.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko