Marokko

Laat je betoveren door de betoverende tuinen van Majorelle in Marrakech

Marokko Vakanties

Laat je betoveren door de betoverende tuinen van Majorelle in Marrakech

De stad Marrakech staat bekend om zijn prachtige architectuur, bruisende markten en levendige sfeer. Maar een van de meest betoverende plekken in deze stad is zonder twijfel de Majorelle-tuin. Deze weelderige tuinen zijn een oase van rust en schoonheid, en zijn een absolute must-see voor iedereen die Marrakech bezoekt.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Een stukje geschiedenis

De Majorelle-tuin werd in de jaren 1920 gecreëerd door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Hij was gefascineerd door de kleuren en planten van Marokko en besloot een tuin te creëren waarin hij zijn passie tot uiting kon brengen. De tuin groeide al snel uit tot een paradijs van exotische planten, schitterende fonteinen en betoverende paden.

De betoverende schoonheid

Wanneer je de Majorelle-tuin binnenstapt, word je meteen overweldigd door de weelderige groen en de levendige kleuren. Palmbomen, cactussen, bamboe en een grote verscheidenheid aan bloemen zorgen voor een adembenemend schouwspel. De kleur blauw, die door Jacques Majorelle veelvuldig werd gebruikt, geeft de tuin een sprookjesachtige uitstraling.

De Jardin de Berberis

Naast de betoverende planten en bloemen herbergt de Majorelle-tuin ook de Jardin de Berberis, een museum dat een uitgebreide collectie Berberse culturele artefacten tentoonstelt. Hier kun je meer te weten komen over de rijke geschiedenis en tradities van de Berberse bevolking, die al eeuwenlang in Marokko woont.

Praktische informatie

De Majorelle-tuin is gelegen in de nieuwe stad van Marrakech en is gemakkelijk te bereiken met de taxi of te voet vanuit het centrum van de stad. Het is raadzaam om de tuin vroeg op de dag te bezoeken om de drukte te vermijden. De openingstijden variëren per seizoen, dus het is verstandig om deze van tevoren te controleren.

De entree voor de tuin is betaalbaar en de moeite waard. Er is ook een café waar je kunt genieten van verfrissende drankjes en kleine hapjes, dus je kunt gerust een paar uur doorbrengen in dit prachtige paradijs.

Conclusie

De Majorelle-tuin is een absolute must-see voor iedereen die Marrakech bezoekt. De betoverende schoonheid, weelderige planten en fascinerende geschiedenis maken het tot een van de meest bijzondere plekken in de stad. Laat je betoveren door de Majorelle-tuin en geniet van een onvergetelijke ervaring in Marrakech.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko