Reizen

Marokkoʼs verborgen juweeltjes: minder bekende toeristische plekken

Marokko-Vakanties.nl

Marokkoʼs verborgen juweeltjes: minder bekende toeristische plekken

Marokko, gelegen in Noord-Afrika, staat bekend om zijn levendige steden, prachtige woestijnen en betoverende kustlijnen. Toeristen van over de hele wereld bezoeken populaire bestemmingen zoals Marrakech, Fez en Chefchaouen. Maar naast deze beroemde trekpleisters zijn er ook minder bekende toeristische plekken die absoluut een bezoek waard zijn. Deze verborgen juweeltjes bieden een unieke kijk op de rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van Marokko. In dit artikel zullen we enkele van deze minder bekende plekken verkennen.

De oude stad Volubilis

Een van de meest fascinerende en minder bekende toeristische plekken in Marokko is de oude stad Volubilis. Gelegen in de buurt van Meknes, was Volubilis ooit een belangrijke Romeinse nederzetting. Tegenwoordig kunnen bezoekers de goed bewaarde ruïnes van tempels, badhuizen en mozaïeken bewonderen, die dateren uit de eerste eeuw voor Christus. De prachtige ligging van Volubilis, te midden van groene heuvels en graanvelden, maakt het een betoverende plek om te verkennen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Belangrijke bezienswaardigheden in Volubilis:

 • De triomfboog van Caracalla
 • De Capitolijnse tempel
 • De basiliek en het forum
 • Prachtige mozaïeken

De schilderachtige stad Asilah

Asilah, gelegen aan de Atlantische kust van Marokko, is een schilderachtige stad die vaak over het hoofd gezien wordt door toeristen. De stad staat bekend om zijn witgekalkte huizen, kleurrijke muurschilderingen en prachtige stranden. Jaarlijks wordt in Asilah het internationale kunstfestival gehouden, waarbij kunstenaars van over de hele wereld de stad omtoveren tot een openluchtgalerij. De heerlijke visgerechten, gezellige markten en levendige straatmuzikanten maken een bezoek aan Asilah een onvergetelijke ervaring.

Redenen om Asilah te bezoeken:

 • Prachtige stranden
 • Historische medina
 • Internationaal kunstfestival
 • Verse visgerechten

De betoverende Todra-kloof

Gelegen in de oostelijke Hoge Atlas, biedt de Todra-kloof adembenemende landschappen en een onvergetelijke ervaring voor avontuurlijke reizigers. De smalle kloof, met steile kliffen die tot wel 300 meter hoog zijn, is een paradijs voor wandelaars, klimmers en natuurliefhebbers. De omliggende Berberdorpen bieden een uniek inzicht in de traditionele levensstijl van de regio. Een bezoek aan de Todra-kloof is een must voor iedereen die op zoek is naar ongerepte natuur en traditionele gastvrijheid.

Activiteiten in de Todra-kloof:

 • Wandelen en klimmen
 • Bezoek aan Berberdorpen
 • Adembenemende landschappen
 • Lokale ambachten en cultuur

De mysterieuze Chott El Jerid-zoutvlakte

Chott El Jerid is een uitgestrekte zoutvlakte in het zuidwesten van Tunesië, die vaak over het hoofd gezien wordt door toeristen. De zoutvlakte strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 5.000 vierkante kilometer en biedt een surrealistisch landschap van zoutpannen, spiraalvormige patronen en zoutduinen. Tijdens de zonsondergang verandert de zoutvlakte in een betoverende zee van gouden licht. Het is een unieke en mysterieuze bestemming die zeker de moeite waard is om te verkennen.

Wat te zien en doen in Chott El Jerid:

 • Adembenemende zonsondergangen
 • Wandelingen over de zoutpannen
 • Bestuderen van zoutmineralen en -formaties
 • Ervaar de surrealistische sfeer

Conclusie

Marokko biedt een schat aan verborgen juweeltjes die wachten om ontdekt te worden door avontuurlijke reizigers. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of gewoon op zoek bent naar unieke ervaringen, deze minder bekende toeristische plekken hebben voor elk wat wils. Van de oude Romeinse ruïnes van Volubilis tot de mysterieuze Chott El Jerid-zoutvlakte, Marokko heeft zoveel te bieden buiten de gebaande paden. Dus, de volgende keer dat je Marokko bezoekt, vergeet dan niet om deze verborgen juweeltjes toe te voegen aan je reisroute.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko