Marokko

Ontdek de artistieke kant van Fès

Marokko Vakanties

Ontdek de artistieke kant van Fès

Fès, een van de oudste keizerlijke steden van Marokko, staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed en artistieke tradities. Deze bloeiende stad trekt kunstliefhebbers van over de hele wereld aan vanwege de diverse ambachtelijke ambachten en levendige artistieke scènes. Van traditionele ambachten tot hedendaagse kunst, Fès biedt een schat aan artistieke ervaringen die bezoekers zullen betoveren.

Traditionele ambachten van Fès

Een wandeling door de smalle steegjes van de medina van Fès onthult een overvloed aan traditionele ambachtslieden die al eeuwenlang hun vaardigheden uitoefenen. Van leerlooiers en wevers tot kopersmeden en pottenbakkers, elke buurt in de oude stad heeft zijn eigen specialiteit. Bezoekers kunnen de ambachtslieden aan het werk zien in hun ateliers en zelfs deelnemen aan workshops om de kunst van deze eeuwenoude ambachten te leren.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Hedendaagse kunstscène

Naast de traditionele ambachten heeft Fès een bruisende hedendaagse kunstscène die steeds meer internationale erkenning krijgt. Galeries en kunstcollectieven in de stad tonen een verscheidenheid aan moderne kunstvormen, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, fotografie en installatiekunst. Kunstenaars uit Fès en uit heel Marokko komen hier samen om hun werk te exposeren en de dialoog over kunst en cultuur aan te wakkeren.

Artistieke evenementen en festivals

Fès is het toneel van verschillende artistieke evenementen en festivals die het hele jaar door plaatsvinden. Het beroemde Fès Festival of World Sacred Music trekt muzikanten, dansers en kunstenaars van over de hele wereld aan voor een viering van spirituele en artistieke uitwisseling. Daarnaast worden er regelmatig kunst- en ambachtsmarkten georganiseerd waar bezoekers lokale kunstwerken kunnen kopen en de artiesten persoonlijk kunnen ontmoeten.

Ontdek Fès’ artistieke kant

Of je nu geïnteresseerd bent in de traditionele ambachten van Fès, de moderne kunstscène wilt verkennen of wilt deelnemen aan een artistiek evenement, de stad heeft voor elk wat wils. Plan je volgende reis naar Fès om de rijke artistieke ervaringen te ontdekken die deze betoverende stad te bieden heeft.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko