Marokko

Ontdek de traditionele ambachten van Fès

Marokko Vakanties

Ontdek de traditionele ambachten van Fès

Fès, een van de grootste steden van Marokko, staat bekend om haar rijke geschiedenis en ambachtelijke tradities. De oude medina van Fès, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is de perfecte plek om kennis te maken met de traditionele ambachten die al eeuwenlang worden beoefend. Van het met de hand verven van leer tot het maken van prachtige mozaïeken, Fès is een ware schatkamer van ambachtelijke kunsten.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Leerlooierijen van Fès

Een van de meest indrukwekkende ambachten in Fès is het looien en verven van leer. Bezoek de leerlooierijen in de oude medina en aanschouw hoe leerlooiers al eeuwenlang op traditionele wijze leer verwerken. De kleurrijke vaten met verf en de unieke geur van de looierijen maken dit tot een onvergetelijke ervaring.

Mozaïekkunst

Een andere traditionele ambacht in Fès is mozaïekkunst. In de smalle steegjes van de oude medina kun je ambachtslieden aan het werk zien, die met de hand prachtige mozaïeken maken. Van tafelbladen tot fonteinen, de mozaïekkunst van Fès is een lust voor het oog.

Koperbewerking

Fès staat ook bekend om haar koperbewerking. In de souks van de oude medina vind je talloze winkeltjes waar ambachtslieden koperen voorwerpen maken, zoals lampen, dienbladen en theepotten. Neem een kijkje en zie hoe deze vakmensen met precisie en vakmanschap prachtige creaties vervaardigen.

Houtbewerking

Tot slot is ook de houtbewerking in Fès een ambacht dat al eeuwenlang wordt beoefend. In de souks vind je winkeltjes waar houtbewerkers de mooiste meubels en decoratieve voorwerpen maken. Van ingewikkelde houten panelen tot prachtig versierde kisten, de houtbewerking in Fès is werkelijk indrukwekkend.

Ontdek de traditionele ambachten van Fès

Kortom, Fès is een paradijs voor liefhebbers van traditionele ambachten. Door de oude medina te verkennen en de ambachtslieden aan het werk te zien, krijg je een uniek inkijkje in eeuwenoude tradities. Of je nu op zoek bent naar een prachtig souvenir of gewoon wilt genieten van vakmanschap, Fès heeft voor elk wat wils op het gebied van ambachtelijke kunsten. Maak dus zeker tijd vrij om de traditionele ambachten van Fès te ontdekken tijdens je reis naar Marokko.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko