Marokko

Ontdek de traditionele ambachten van Tétouan

Marokko Vakanties

Ontdek de traditionele ambachten van Tétouan

Tétouan, gelegen in het noorden van Marokko, staat bekend om zijn rijke ambachtelijke tradities. De stad heeft een lange geschiedenis van vakmanschap, waarbij ambachtslieden de meest prachtige en unieke producten maken. Als je op zoek bent naar authentieke Marokkaanse ambachten, dan is Tétouan de place to be.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De ambachten van Tétouan

Tétouan is beroemd om zijn geweven textiel, aardewerk, lederwaren, zilveren sieraden en houtsnijwerk. De stad heeft een levendige ambachtelijke markt waar je al deze creaties kunt bewonderen en kopen. De ambachtslieden werken vaak vanuit kleine werkplaatsen in de medina, de oude binnenstad, waar bezoekers de kans hebben om de ambachtslieden aan het werk te zien en zelfs deel te nemen aan workshops.

Weven van textiel

Een van de meest opvallende ambachten van Tétouan is het weven van textiel. De stad staat bekend om zijn prachtige handgeweven tapijten, kledingstukken en stoffen. De ambachtslieden gebruiken traditionele weeftechnieken en felle kleuren om prachtige en unieke textielcreaties te maken. Het is mogelijk om deze weefkunstenaars aan het werk te zien en zelfs een eigen souvenir te weven.

Aardewerk en lederwaren

Tétouan herbergt ook getalenteerde aardewerk- en leerbewerkingskunstenaars. De aardewerktraditie van de stad gaat eeuwen terug en de ambachtslieden produceren voornamelijk prachtig beschilderd aardewerk, variërend van traditionele schalen en potten tot decoratieve tegels. Wat betreft lederwaren, kun je in Tétouan genieten van hoogwaardige leren tassen, schoenen en kledingstukken, vaak gedecoreerd met handgesneden details.

Zilveren sieraden en houtsnijwerk

De zilversmeden van Tétouan zijn meesters in hun vak en produceren prachtige zilveren sieraden, waaronder hangers, armbanden, ringen en oorbellen. De gedetailleerde ontwerpen en vakmanschap maken deze sieraden erg gewild bij bezoekers. Daarnaast staat Tétouan ook bekend om zijn houtsnijwerk, waarbij ambachtslieden prachtige decoratieve voorwerpen en meubels maken.

Kortom, een bezoek aan Tétouan biedt de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de traditionele ambachten van Marokko. Door deel te nemen aan workshops en het bewonderen van de ambachtslieden in actie, kunnen bezoekers een dieper inzicht krijgen in de rijke ambachtelijke tradities van deze fascinerende stad.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko