Reizen

Shopping in Marokko: van souks tot moderne winkelcentra

Marokko-Vakanties.nl

Shopping in Marokko: van souks tot moderne winkelcentra

Marokko staat bekend om zijn diverse en kleurrijke markten, bekend als souks, waar je alles kunt vinden, van handgemaakte tapijten en leren tassen tot specerijen en traditionele ambachten. Tegelijkertijd heeft het land ook een groeiend aantal moderne winkelcentra dat een breed scala aan internationale merken en luxe producten biedt. Of je nu op zoek bent naar authentieke Marokkaanse souvenirs of high-end mode, Marokko heeft voor ieder wat wils. In dit artikel behandelen we de twee aspecten van shopping in Marokko: de traditionele souks en moderne winkelcentra.

De traditionele souks

De souks in Marokko zijn een lust voor het oog en een waar paradijs voor liefhebbers van handgemaakte producten en traditionele ambachten. De medina’s van steden als Marrakech, Fez en Casablanca zijn de perfecte plekken om te verdwalen in de smalle straatjes vol kleurrijke kraampjes en geurige specerijen. Het is een unieke ervaring om te onderhandelen over de prijs van een handgemaakte tapijt of een doos met verse kruiden te kopen bij een van de lokale verkopers.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Populaire items om te kopen in de souks:

 • Handgemaakte tapijten en kelims
 • Lokale keramiek en aardewerk
 • Marokkaanse specerijen en kruiden
 • Leren tassen en schoenen
 • Zilveren sieraden

Tips voor het winkelen in de souks:

 • Neem contant geld mee, aangezien niet alle verkopers creditcards accepteren
 • Wees niet bang om te onderhandelen over de prijs, dit is een normaal onderdeel van de cultuur
 • Wees voorbereid om te verdwalen in de doolhof van straatjes en steegjes, het is onderdeel van de charme van de souks

Moderne winkelcentra

Naast de traditionele souks heeft Marokko ook een groeiend aantal moderne winkelcentra die een breed scala aan internationale merken en luxe producten bieden. Steden als Rabat, Casablanca en Marrakech hebben indrukwekkende winkelcentra met bekende namen als Zara, H&M, Louis Vuitton en Gucci.

Populaire moderne winkelcentra in Marokko:

Stad Winkelcentrum
Rabat Marina Shopping
Casablanca Morocco Mall
Marrakech Marrakech Plaza

De moderne winkelcentra bieden niet alleen een overvloed aan winkels, maar ook een scala aan eetgelegenheden, bioscopen en entertainmentmogelijkheden. Het is een geweldige plek om te genieten van airconditioning tijdens de warme zomers en te genieten van een mix van lokale en internationale winkelervaringen.

Voordelen van winkelen in moderne winkelcentra:

 • Brede selectie van internationale merken
 • Comfortabele en moderne winkelomgeving
 • Restaurants, bioscopen en entertainment opties
 • Centrale locaties in grote steden

Of je nu de traditionele charme van de souks wilt ervaren of op zoek bent naar de nieuwste mode in een modern winkelcentrum, Marokko heeft voor ieder wat wils. Het is een bestemming die de perfecte mix van oude tradities en moderne gemakken biedt voor elke shopper die op zoek is naar iets speciaals.

Kortom, of je nu een liefhebber bent van traditionele handgemaakte producten of luxueuze internationale merken, Marokko is een shoppingparadijs dat bijna alles te bieden heeft. Van de kleurrijke en levendige souks tot de moderne en glamoureuze winkelcentra, elke winkelervaring in Marokko is uniek en onvergetelijk.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko