Marokko

Van de Koninklijke Stallen tot de oude medina: Meknes in een notendop

Marokko Vakanties

Van de Koninklijke Stallen tot de oude medina: Meknes in een notendop

Meknes, gelegen in het noorden van Marokko, is een historische stad die doordrenkt is met cultuur, erfgoed en prachtige architectuur. Van de Koninklijke Stallen tot de oude medina, Meknes heeft voor elk wat wils, of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, gastronomie of gewoon wilt genieten van de sfeer van een levendige stad.

De Koninklijke Stallen

Een bezoek aan Meknes is niet compleet zonder een stop bij de Koninklijke Stallen, die ooit dienst deden als onderkomen voor de geliefde paarden van de sultan. Tegenwoordig is het een museum dat een fascinerend inzicht biedt in het koninklijke erfgoed van Marokko. Hier vind je prachtige stallen, rijtuigen en arsenaal, allemaal prachtig bewaard gebleven en een lust voor het oog.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De oude medina

De oude medina van Meknes is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke markten, eeuwenoude gebouwen en levendige pleinen. Het is een plek waar de tijd lijkt stil te staan, en waar je je kunt onderdompelen in de traditionele Marokkaanse cultuur. Verlies jezelf in de drukke markten, bewonder de prachtige architectuur en geniet van de geuren en smaken van de lokale keuken.

Andere bezienswaardigheden

Naast de Koninklijke Stallen en de oude medina heeft Meknes nog veel meer te bieden. Breng een bezoek aan de prachtige Bab Mansour, een van de indrukwekkendste stadspoorten van Marokko, of verken de weelderige tuinen van de Heri es-Souani. Voor een panoramisch uitzicht over de stad kun je terecht bij de Dar Jamai Museum, waar je niet alleen van kunst kunt genieten, maar ook van een adembenemend uitzicht over Meknes.

Kortom, Meknes is een stad die doordrenkt is van geschiedenis, cultuur en schoonheid. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van eeuwenoude ruïnes, het bewonderen van prachtige architectuur of gewoon wilt genieten van de sfeer van een levendige stad, Meknes heeft voor elk wat wils. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige sfeer is Meknes een must-visit bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Marokkaanse ervaring.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko