Marokko

Wandel door de smalle straatjes van Fès

Marokko Vakanties

Wandel door de smalle straatjes van Fès

Fès, gelegen in het hart van Marokko, is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur. Een van de meest betoverende ervaringen die je in Fès kunt beleven, is het wandelen door de smalle straatjes van de oude medina. Deze oude stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een doolhof van kronkelende steegjes, kleurrijke markten en prachtige architectuur.

Historische achtergrond

Fès is een van de oudste koningssteden van Marokko en was ooit de hoofdstad van het land. De stad kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw, en heeft door de eeuwen heen verschillende heersers en dynastieën gekend. De oude medina van Fès is een levend museum van de middeleeuwse Arabisch-islamitische stedelijke cultuur en is een van de best bewaarde oude steden ter wereld.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Verken de medina

Wanneer je door de smalle straatjes van de medina wandelt, zul je worden betoverd door de levendige sfeer en de overvloed aan bezienswaardigheden. De kleurrijke markten bieden een overvloed aan exotische producten, zoals kruiden, textiel, tapijten en aardewerk. Je kunt ook ambachtslieden aan het werk zien, zoals pottenbakkers, wevers en houtbewerkers.

Belangrijke bezienswaardigheden

Tijdens je wandeling door de medina kom je een aantal belangrijke bezienswaardigheden tegen, waaronder de Karaouiyine-moskee, de oudste universiteit ter wereld, en de prachtige Nejjarine-fontein. Ook is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de leerlooierijen, waar je het traditionele leerlooiproces van dichtbij kunt zien.

Conclusie

Het wandelen door de smalle straatjes van Fès is een onvergetelijke ervaring die je onderdompelt in de rijke geschiedenis en cultuur van Marokko. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, ambachtelijke kunsten of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer, de oude medina van Fès heeft voor elk wat wils.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko