Marokko

Alles wat je moet weten over het weer en klimaat van Marokko

Marokko Vakanties

Alles wat je moet weten over het weer en klimaat van Marokko

Marokko is een land met een gevarieerd klimaat. Van de kustgebieden tot de bergen en de woestijn, de verschillende regio’s van Marokko kennen allemaal hun eigen specifieke weersomstandigheden. Als je van plan bent om Marokko te bezoeken, is het handig om meer te weten over het weer en klimaat van het land. Hieronder vind je alles wat je moet weten om goed voorbereid op reis te gaan.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Klimaat in Marokko

Marokko kent over het algemeen een mediterraan klimaat aan de kust, met hete droge zomers en milde winters. In het binnenland heerst er een woestijnklimaat, waar de temperaturen extremer kunnen zijn. In de bergen, zoals het Atlasgebergte, is het klimaat meer gematigd en kan er zelfs sneeuw vallen in de wintermaanden.

Weer in de zomer

In de zomermaanden, van juni tot augustus, kan het weer in Marokko extreem heet zijn, vooral in de binnenlandse regio’s en de woestijn. Aan de kust is het meer gematigd, maar kan het alsnog warm worden. Het is dan ook aan te raden om luchtige kleding en zonnebrandcrème mee te nemen als je in deze periode reist.

Weer in de winter

De wintermaanden, van december tot februari, brengen over het algemeen mildere temperaturen met zich mee, vooral in de kustgebieden en de bergen. In de woestijn kan het ‘s nachts erg koud worden, dus het is verstandig om warme kleding mee te nemen als je in de winter naar Marokko reist.

Beste reistijd

De beste tijd om Marokko te bezoeken is in de lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november), wanneer het weer over het algemeen aangenaam is. De temperaturen zijn dan niet te heet en niet te koud, waardoor het perfect is om de verschillende delen van het land te verkennen.

Conclusie

Het weer en klimaat van Marokko kunnen sterk variëren afhankelijk van de regio en het seizoen. Door rekening te houden met deze factoren, kun je een onvergetelijke reis plannen en genieten van alles wat Marokko te bieden heeft. Vergeet niet om je reis goed voor te bereiden en de weersvoorspellingen in de gaten te houden, zodat je optimaal kunt genieten van je verblijf in dit prachtige land.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko