Marokko

Ontdek de verborgen schatten van Meknes: Een reisgids

Marokko Vakanties

Ontdek de verborgen schatten van Meknes

Meknes, gelegen in het noorden van Marokko, is een stad vol historie, cultuur en prachtige architectuur. Terwijl veel reizigers de voorkeur geven aan steden als Marrakech en Fez, is Meknes zeker een bezoek waard. Hier vind je de echte Marokkaanse sfeer zonder de drukte van de toeristische hotspots. In deze reisgids nemen we je mee op ontdekkingstocht door de verborgen schatten van Meknes.

De poorten van Meknes

Een van de meest opvallende kenmerken van Meknes zijn de imposante stadspoorten. De Bab Mansour is de bekendste en meest indrukwekkende poort, met prachtige mozaïeken en Arabische inscripties. Daarnaast zijn er nog vele andere poorten die elk hun eigen verhaal en charme hebben. Het is zeker de moeite waard om een wandeling te maken en de verschillende poorten te bewonderen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De koninklijke stallen

Een minder bekende attractie in Meknes zijn de koninklijke stallen. Hier werden ooit de paarden en andere dieren van de sultan gehuisvest. De stallen zijn prachtig bewaard gebleven en geven een interessant inzicht in het leven aan het hof. Het is een unieke plek om te bezoeken en een stukje geschiedenis te ervaren.

De medina van Meknes

De medina van Meknes is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke markten en oude gebouwen. Hier vind je authentieke souks waar je de lokale ambachten en producten kunt bewonderen en kopen. Vergeet ook niet om de prachtige Moulay Ismail-moskee te bezoeken, een absoluut hoogtepunt van de medina.

De Romeinse ruïnes van Volubilis

Op korte afstand van Meknes liggen de indrukwekkende Romeinse ruïnes van Volubilis. Deze goed bewaard gebleven overblijfselen van een oude stad geven een fascinerend inzicht in het leven in de oudheid. Het is een absolute must-see voor geschiedenisliefhebbers en archeologie-enthousiastelingen.

Conclusie

Meknes heeft zoveel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Marokkaanse ervaring. Van historische bezienswaardigheden tot levendige markten, deze stad heeft het allemaal. Dus, waar wacht je nog op? Pak je koffers en ga op ontdekkingstocht door de verborgen schatten van Meknes. Je zult niet teleurgesteld worden!

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko