Marokko

Geniet van de rustige tuinen van Fès

Marokko Vakanties

Geniet van de rustige tuinen van Fès

Fès, een stad in Marokko, staat bekend om zijn levendige markten, oude medina en prachtige architectuur. Maar wist je dat Fès ook enkele prachtige, rustige tuinen heeft om van te genieten? Deze groene oases bieden een welkome ontsnapping aan de drukte van de stad en zijn een must-visit voor reizigers die op zoek zijn naar wat rust en sereniteit. Hier zijn enkele van de mooiste tuinen van Fès die je niet mag missen.

Jnan Sbil

Een van de meest iconische tuinen van Fès is Jnan Sbil, ook bekend als de Bou Jeloud-tuinen. Deze tuinen dateren uit de 18e eeuw en zijn ontworpen in de traditionele Marokkaanse stijl, met weelderige vegetatie, prachtige fonteinen en betegelde wandelpaden. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van de natuur. Je kunt hier ook veel lokale flora en fauna bewonderen, waardoor het een populaire plek is voor vogelspotters en natuurliefhebbers.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Andalusische tuinen

Een andere prachtige groene ruimte in Fès zijn de Andalusische tuinen, gelegen in de wijk Batha. Deze tuinen zijn ontworpen in de traditionele Andalusische stijl en bieden een vredige sfeer waar bezoekers kunnen wandelen en ontspannen. De tuinen zijn gevuld met exotische planten, kleurrijke bloemen en prachtige waterpartijen. Het is een geweldige plek om wat foto’s te maken en gewoon te genieten van de rust en sereniteit.

Royal Palace Gardens

De Royal Palace Gardens zijn gelegen aan de rand van Fès en bieden een prachtig voorbeeld van formele Moorse tuinarchitectuur. De tuinen zijn beplant met tropische bomen, palmbomen en kleurrijke bloemen, en zijn voorzien van elegante fonteinen en vijvers. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast bieden de tuinen een spectaculair uitzicht op het koninklijk paleis, dat een indrukwekkende architectonische structuur is.

Geniet van de rust en sereniteit

Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, wat natuurlijke schoonheid wilt bewonderen of gewoon wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, de rustige tuinen van Fès bieden voor elk wat wils. Deze groene oases zijn een geweldige aanvulling op je reisroute en bieden de kans om te genieten van de rust en sereniteit te midden van de bruisende stad. Vergeet dus niet om wat tijd vrij te maken om deze prachtige tuinen te verkennen tijdens je verblijf in Fès. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko