Reizen

Avontuurlijke sporten in de Marokkaanse natuur

Marokko-Vakanties.nl

Avontuurlijke sporten in de Marokkaanse natuur

Marokko staat bekend om zijn prachtige natuurlijke landschappen en diverse terreinen, die perfect zijn voor avontuurlijke sporten. Of je nu een liefhebber bent van wandelen, mountainbiken, of iets meer uitdagende activiteiten zoals bergbeklimmen of kitesurfen, Marokko heeft voor elk wat wils. In dit artikel zullen we kijken naar enkele van de meest populaire avontuurlijke sporten die je kunt beoefenen in de Marokkaanse natuur.

Wandelen en trektochten

Marokko is de thuisbasis van de prachtige bergen van de Atlas, en biedt daarmee fantastische wandel- en trektochtmogelijkheden voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Vanuit de beroemde stad Marrakech kun je bijvoorbeeld de Toubkal beklimmen, de hoogste berg van Noord-Afrika. Andere populaire trektochten kunnen worden gemaakt in de Todra-kloof, de Dades-vallei, en het nationale park Toubkal.

Vroegboek Deals bij D-reizen

 • Prachtige bergen van de Atlas
 • Uitdagende trektochten voor beginners en ervaren wandelaars
 • Toubkal, de hoogste berg van Noord-Afrika

Mountainbiken

Voor de avontuurlijke fietsers onder ons biedt Marokko ook tal van mogelijkheden voor mountainbiken. Door de diverse landschappen en uitdagende terreinen is mountainbiken een populaire sport in Marokko. Met routes die variëren van gemakkelijk tot extreem moeilijk, is er voor iedereen wel een geschikte route te vinden. Populaire locaties voor mountainbiken zijn onder andere de Ourika-vallei, de Ouzoud-watervallen en de kloven van Dades.

 • Diverse landschappen en uitdagende terreinen
 • Routes variërend van gemakkelijk tot extreem moeilijk
 • Populaire locaties: Ourika-vallei, Ouzoud-watervallen, kloven van Dades

Bergbeklimmen

Marokko biedt ook fantastische mogelijkheden voor bergbeklimmers. Met de hoge pieken van de Atlas en de Riffen, is er voor ervaren klimmers genoeg uitdaging te vinden. De Toubkal, Djebel Toubkal, en M’Goun zijn enkele van de populaire pieken die worden beklommen door bergbeklimmers. Er zijn ook georganiseerde klimtochten beschikbaar voor beginners, waarbij je samen met ervaren gidsen de bergen kunt beklimmen.

 • Hoge pieken van de Atlas en de Riffen
 • Uitdagingen voor ervaren klimmers
 • Georganiseerde klimtochten voor beginners

Kitesurfen

Langs de Marokkaanse kustlijn zijn er ook geweldige mogelijkheden voor avontuurlijke watersporten, zoals kitesurfen. Met de combinatie van sterke wind en prachtige stranden, is Marokko een favoriete bestemming voor kitesurfers. Essaouira, Dakhla en Agadir zijn enkele van de populaire locaties waar je kunt genieten van kitesurfen.

 • Mooie stranden en sterke wind
 • Favoriete bestemming voor kitesurfers
 • Populaire locaties: Essaouira, Dakhla, Agadir

Conclusie

Marokko is een paradijs voor avonturiers die van de natuur houden. Met een grote verscheidenheid aan landschappen, van hoge bergen tot prachtige kustlijnen, biedt Marokko tal van mogelijkheden voor avontuurlijke sporten. Of je nu een wandelliefhebber, bergbeklimmer, mountainbiker of kitesurfer bent, Marokko heeft voor ieder wat wils. Dus pak je sportuitrusting en ga op avontuur in Marokko!

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko