Reizen

Historische monumenten van Fez die je niet mag missen

people walking on street during daytime

Historische monumenten van Fez die je niet mag missen

Fez, gelegen in Marokko, is een stad vol met historische monumenten die getuigen van de rijke culturele erfenis van het land. Als een van de oudste en grootste middeleeuwse steden ter wereld, staat Fez bekend om zijn prachtige architectuur, levendige markten en eeuwenoude ambachtelijke tradities. In dit artikel zullen we enkele van de meest fascinerende historische monumenten van Fez verkennen die je absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan deze betoverende stad.

Medina van Fez

Een van de meest opmerkelijke historische monumenten van Fez is de medina, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit oude stadscentrum is een doolhof van smalle straatjes, eeuwenoude moskeeën, traditionele ambachtswinkels en historische paleizen. Een wandeling door de medina is als een reis terug in de tijd, waar je de rijke geschiedenis en cultuur van Marokko kunt ervaren.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Bezienswaardigheden in de medina zijn onder andere de Al-Qarawiyyin-moskee, gesticht in 859 en de oudste continue operationele universiteit ter wereld, evenals de prachtige Nejjarine-fontein en het Nejjarine Museum voor houtbewerking en kunstnijverheid.

Bou Inania Madrasa

De Bou Inania Madrasa is een van de meest indrukwekkende islamitische seminaries in Fez en dateert uit de 14e eeuw. Het complex omvat een moskee, een gebedshal, klaslokalen en woonruimtes voor de studenten. De madrasa staat bekend om zijn prachtige architectuur, met ingewikkelde mozaïeken, houtsnijwerk en gegraveerde pleisterwerk die het oog strelen.

Een bezoek aan de Bou Inania Madrasa geeft je een dieper inzicht in de islamitische leer en de rol van onderwijs in de Arabische wereld.

Merenid Tombs

Op de heuvels boven de oude stad van Fez liggen de Merenid-tombes, een reeks graftombes en ruïnes die dateren uit de 14e eeuw. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de medina en de omliggende bergen. De tombes zijn een populaire plek om te genieten van de zonsondergang en te genieten van de serene sfeer.

Naast het bewonderen van de historische ruïnes, kun je hier ook genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over Fez en de omliggende natuurgebieden.

Bab Bou Jeloud

Bab Bou Jeloud, ook bekend als de Blue Gate, is de meest imposante en kleurrijke stadspoort van Fez. Deze indrukwekkende poort werd gebouwd aan het begin van de 20e eeuw en markeert de ingang van de oude medina. De poort is versierd met prachtige blauwe en witte mozaïeken die de traditionele islamitische kunst en architectuur van Marokko weerspiegelen.

Een wandeling door de Bab Bou Jeloud is een must voor bezoekers, want het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Fez en biedt een geweldige kans om prachtige foto’s te maken.

Conclusie

Fez is een stad die doordrenkt is van geschiedenis, en de historische monumenten die je hier vindt, bieden een fascinerende blik op het rijke verleden van Marokko. Van de eeuwenoude medina tot de prachtige madrasa’s en tombe, er is zoveel te zien en te ervaren in Fez. Een bezoek aan deze historische monumenten is een geweldige manier om de unieke culturele en architecturale erfenis van Marokko te ontdekken. Dus, als je de kans krijgt om Fez te bezoeken, zorg er dan voor dat je deze iconische monumenten niet mist.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko