Marokko

Bewonder de adembenemende architectuur van Marokko tijdens een citytrip

Marokko Vakanties

Ontdek de architectonische pracht van Marokko

Marokko is een land vol adembenemende architectuur. Tijdens een citytrip naar Marokko kun je genieten van de unieke combinatie van Arabische, Berberse en Europese invloeden in de gebouwen en bouwwerken. Van de oude medina’s tot de moderne stadsdelen, overal vind je prachtige staaltjes van vakmanschap en creativiteit.

De oude medina’s

In steden als Marrakech, Fez en Rabat kun je de oude medina’s bezoeken, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Smalle steegjes, kleurrijke markten en eeuwenoude moskeeën en paleizen vormen hier een betoverend decor. De Arabische architectuur met zijn mozaïeken, geometrische patronen en sierlijke bogen is werkelijk adembenemend.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De koninklijke steden

Marokko kent ook enkele prachtige koninklijke steden, zoals Rabat, Marrakech, Meknes en Fez. Hier vind je imposante stadspoorten, weelderige paleizen en serene tuinen. De mix van Moorse, Andalusische en Franse invloeden zorgen voor een unieke sfeer die je nergens anders zult ervaren.

De moderne architectuur

Naast de historische bouwwerken heeft Marokko ook een bloeiende moderne architectuur scene. In steden als Casablanca zie je indrukwekkende staaltjes van eigentijds design en innovatieve bouwtechnieken. Van glazen wolkenkrabbers tot minimalistische musea, Marokko heeft voor ieder wat wils op het gebied van moderne architectuur.

De adembenemende architectuur van Marokko is een ware lust voor het oog en een bron van inspiratie voor architectuurliefhebbers. Een citytrip naar dit prachtige land is dan ook een absolute aanrader voor iedereen die houdt van schoonheid, geschiedenis en cultuur.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko