Marokko

Casablanca: een stad vol verrassingen en contrasten

Marokko Vakanties

Casablanca: een stad vol verrassingen en contrasten

Casablanca is de grootste stad van Marokko en staat bekend om zijn bruisende sfeer, prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Deze levendige stad, gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan, heeft voor iedereen iets te bieden. Van indrukwekkende historische bezienswaardigheden tot moderne winkelcentra, Casablanca heeft het allemaal. Ontdek de charme en diversiteit van deze intrigerende stad, die altijd weet te verrassen met zijn contrasten.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Architectonische pracht en praal

De Hassan II-moskee

Een absolute must-see in Casablanca is de prachtige Hassan II-moskee, gelegen aan de kust van de stad. Met zijn indrukwekkende minaret die 210 meter de lucht in steekt, is dit een van de grootste moskeeën ter wereld. De moskee is een indrukwekkend staaltje van vakmanschap en architectuur, met prachtige mozaïeken, houtsnijwerk en marmeren vloeren. De ligging aan zee zorgt voor een adembenemend uitzicht, vooral bij zonsondergang.

Art deco-architectuur

Casablanca staat ook bekend om zijn mooie Art deco-architectuur, die teruggaat naar de koloniale tijd van Marokko. Wandel door de straten van de wijk Maarif en bewonder de prachtige gebouwen met hun kenmerkende stijl. Van statige herenhuizen tot moderne kantoorgebouwen, de architectuur van Casablanca is een lust voor het oog.

Contrasten in de Medina

De oude medina

In schril contrast met de moderne architectuur van de stad, ligt de oude medina van Casablanca. Hier vind je kronkelende steegjes, kleurrijke markten en traditionele ambachtslieden die hun waren aanbieden. De medina biedt een kijkje in het traditionele Marokkaanse leven, waar oude tradities en moderne invloeden samenkomen.

Moderne luxe en winkelplezier

Winkelcentra

Voor wie van winkelen houdt, biedt Casablanca een overvloed aan mogelijkheden. Moderne winkelcentra zoals Morocco Mall en Anfa Place Shopping Center bieden een breed scala aan winkels, van internationale modemerken tot lokale boetiekjes. Na het shoppen kun je genieten van heerlijke Marokkaanse gerechten in een van de vele restaurants in de winkelcentra.

Een levendige culturele scene

Kunst en cultuur

Casablanca heeft een levendige kunst- en cultuurscene, met tal van galeries, theaters en culturele centra. Bezoek bijvoorbeeld de Villa des Arts, een prachtig museum gewijd aan moderne kunst, of geniet van een avondje uit in een van de vele theaters die de stad rijk is.

Casablanca: een stad met vele gezichten
Casablanca is een stad vol verrassingen en contrasten, waar oude tradities samenkomen met moderne invloeden. Of je nu wilt genieten van indrukwekkende architectuur, de lokale cultuur wilt ontdekken of wilt winkelen in moderne winkelcentra, Casablanca heeft voor ieder wat wils. Ontdek de charme van deze intrigerende stad en laat je verrassen door alles wat het te bieden heeft.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko