Marokko

Bezoek de oude stadspoorten van Fès

Marokko Vakanties

Bezoek de oude stadspoorten van Fès

Fès, ook wel bekend als Fez, is een van de oudste en meest fascinerende steden van Marokko. De stad staat bekend om zijn oude stadspoorten, die een belangrijk onderdeel vormen van de rijke geschiedenis en cultuur. Het bezoeken van deze oude stadspoorten is een absolute must voor iedereen die de charme van Fès wil ervaren. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de prachtige stadspoorten van Fès.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De stadspoorten van Fès

Fès staat bekend om zijn oude stadsmuren die de stad omsluiten. De stadspoorten fungeren als ingangen naar de verschillende delen van de stad en zijn prachtige voorbeelden van de traditionele Marokkaanse architectuur. Elke stadspoort heeft zijn eigen unieke kenmerken en charme, en ze zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken.

Bab Bou Jeloud

Een van de meest iconische stadspoorten van Fès is Bab Bou Jeloud, ook wel bekend als de Blauwe Poort. Deze prachtige poort is rijk versierd met blauwe mozaïeken en vormt een spectaculaire entree tot de medina van Fès. Hier vind je een levendige markt en talloze smalle steegjes die je mee terug in de tijd nemen.

Bab Rcif

Bab Rcif is een andere indrukwekkende stadspoort die zeker een bezoek waard is. De poort is versierd met prachtige tegels en biedt een schitterend uitzicht op de oude stad. Vanaf hier kun je de drukte van de medina bewonderen en genieten van de levendige sfeer.

Bab Ftouh

Bab Ftouh is een van de oudste stadspoorten van Fès en ademt een en al geschiedenis. De poort vormt een prachtige toegang tot de traditionele wijk Andalusië, waar je kunt ronddwalen door smalle straatjes en genieten van de architectonische pracht van het verleden.

Bab er-Rouah

Tot slot mag een bezoek aan Bab er-Rouah niet ontbreken. Deze imposante stadspoort staat garant voor adembenemende foto’s en biedt een prachtig uitzicht op de stad. De poort is een perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van de magische sfeer van Fès.

Conclusie

Het bezoeken van de oude stadspoorten van Fès is een onvergetelijke ervaring die je terugvoert in de tijd en je kennis laat maken met de rijke geschiedenis van de stad. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de sfeer van een oude stad, Fès heeft voor ieder wat wils. Dus plan je volgende reis naar Marokko en maak een wandeling door de prachtige stadspoorten van Fès. Je zult er geen spijt van krijgen!

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko