Marokko

Laat je inspireren door de traditionele ambachten van Marokko op vakantie

Marokko Vakanties

Laat je inspireren door de traditionele ambachten van Marokko op vakantie

Marokko staat bekend om zijn rijke ambachtelijke tradities, die teruggaan tot eeuwen geleden. Tijdens een vakantie in Marokko kan je je laten inspireren door de prachtige traditionele ambachten die nog steeds worden beoefend in het hele land. Of je nu geïnteresseerd bent in weven, aardewerk, houtsnijwerk, of zilversmeden, er is voor elk wat wils. Door het ontdekken van deze ambachten kan je niet alleen genieten van de vakmanschap en creativiteit van de lokale ambachtslieden, maar ook unieke souvenirs vinden die je nergens anders kan vinden. Hier zijn enkele ambachten die je kan ontdekken tijdens je reis naar Marokko.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Weven

Marokkaanse tapijten en kleden zijn wereldberoemd en een bezoek aan een weverij is een absolute must tijdens je vakantie in Marokko. Je kan het hele proces van schapenwol tot prachtige handgeknoopte tapijten van dichtbij bekijken. Daarnaast kan je zelfs deelnemen aan een weefworkshop en je eigen unieke kleed maken onder begeleiding van ervaren ambachtslieden.

Aardewerk

Fes staat bekend om zijn prachtige blauwe aardewerk, terwijl Safi beroemd is om zijn majolica aardewerk. Breng een bezoek aan een plaatselijke aardewerkfabriek om te zien hoe de ambachtslieden met de hand de mooiste borden, schalen en tegels maken. Je kan zelfs deelnemen aan een workshop om je eigen aardewerkstuk te beschilderen.

Houtsnijwerk

In Marokko wordt houtsnijwerk op grote schaal toegepast in de architectuur, meubels en decoratieve voorwerpen. Een wandeling door de oude medina’s zal je prachtige houtsnijwerken laten zien, die ter plaatse worden gemaakt door vakbekwame houtbewerkers. Een houtsnijwerk souvenir is niet alleen een prachtige herinnering aan je reis, maar ook een manier om het traditionele vakmanschap te steunen.

Zilversmeden

De zilveren sieraden van Marokko zijn beroemd om hun vakmanschap en ingewikkelde ontwerpen. Breng een bezoek aan de zilversmeden in de souks om te zien hoe zij de prachtigste sieraden met de hand maken. Je kan zelfs een workshop volgen en je eigen zilveren sieraad maken, onder begeleiding van de lokale ambachtslieden.

Conclusie

Een vakantie in Marokko biedt de perfecte kans om de prachtige traditionele ambachten van het land te ontdekken. Of je nu geïnteresseerd bent in weven, aardewerk, houtsnijwerk of zilversmeden, er is voor elk wat wils. Door het ontdekken van deze ambachten kan je niet alleen genieten van de vakmanschap en creativiteit van de lokale ambachtslieden, maar ook unieke souvenirs vinden die je nergens anders kan vinden. Dus, laat je inspireren door de traditionele ambachten van Marokko en geniet van een onvergetelijke vakantie vol creativiteit en vakmanschap.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko