Marokko

Ontdek de geheime plekjes van Tétouan in Marokko

Marokko Vakanties

Ontdek de geheime plekjes van Tétouan in Marokko

Tétouan, ook wel bekend als de “witte stad” vanwege de witgekalkte gebouwen in het oude centrum, is een stad in het noorden van Marokko. Het heeft een rijke historie, prachtige architectuur en een levendige cultuur. Naast de bekende bezienswaardigheden zijn er ook tal van geheime plekjes te ontdekken. In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingsreis door de verborgen schatten van Tétouan.

De verborgen steegjes van de medina

De medina van Tétouan staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke markten en traditionele ambachtswinkeltjes. Maar tussen al deze drukte zijn er ook rustige steegjes te vinden, waar je even kunt ontsnappen aan de hectiek van de medina. Hier kom je vaak locals tegen die hun dagelijkse bezigheden uitvoeren en kun je de echte sfeer van de stad proeven.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De betoverende Andalusische tuinen

Verscholen achter hoge muren liggen de prachtige Andalusische tuinen van Tétouan. Deze tuinen zijn een oase van rust en schoonheid, met exotische planten, kleurrijke bloemen en betegelde fonteinen. Het is de ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de serene omgeving.

Het uitzicht vanaf de oude kasbah

De oude kasbah van Tétouan biedt niet alleen een kijkje in de geschiedenis van de stad, maar ook een adembenemend uitzicht over de omgeving. Klim naar de top van de oude vesting en geniet van het panoramische uitzicht over de stad, de bergen en de Middellandse Zee. Zeker tijdens zonsondergang is dit een magische plek om te zijn.

De verborgen stranden

Hoewel Tétouan niet direct aan de kust ligt, zijn er in de omgeving diverse prachtige stranden te vinden. Vergeet de drukke toeristische stranden en ga op zoek naar de verborgen pareltjes langs de kust. Van afgelegen baaien tot rustige duingebieden, hier kun je in alle rust genieten van de zon, zee en strand.

Ontdek het onontdekte Tétouan

Tétouan heeft zoveel meer te bieden dan de standaard toeristische trekpleisters. Door op zoek te gaan naar de geheime plekjes van de stad, krijg je een uniek kijkje in het echte leven en de verborgen schatten van Tétouan. Dus trek erop uit en ontdek het onontdekte Tétouan tijdens je volgende reis naar Marokko.

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko