Marokko

Oujda: de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie

Marokko Vakanties

Oujda: de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie

Oujda, gelegen in het noordoosten van Marokko, is een prachtige bestemming die nog relatief onbekend is bij veel toeristen. Toch heeft deze stad veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke ervaring. Of je nu houdt van cultuur, natuur of gewoon lekker eten, in Oujda is er voor ieder wat wils.

Cultuur snuiven in Oujda

Oujda is rijk aan geschiedenis en cultuur. Breng een bezoek aan de medina, waar smalle straatjes en markten je meenemen naar het echte Marokkaanse leven. Ook het Sidi Ziane mausoleum en het Dar Sidi Ouassai museum zijn zeker de moeite waard. Hier vind je prachtige kunst en artefacten die de geschiedenis van de stad tot leven brengen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken

Voor natuurliefhebbers heeft Oujda ook veel te bieden. Bezoek het prachtige Parc Lalla Setti, waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid en heerlijke picknickplekken. Ook de meren van Sidi Yahya zijn een bezoek waard, vooral voor vogelliefhebbers. Hier kun je vele verschillende vogelsoorten spotten in een prachtige omgeving.

Culinaire hoogtepunten

Voor wie van lekker eten houdt, zit je in Oujda zeker goed. Proef de heerlijke lokale gerechten, zoals tajine en couscous, in een van de vele gezellige restaurants. Ook de traditionele Marokkaanse thee mag je niet missen. Laat je verrassen door de smaken en geniet van de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Met al deze hoogtepunten is Oujda dus de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur of lekker eten, in deze Marokkaanse stad vind je het allemaal. Zet Oujda daarom zeker op je lijstje voor je volgende reis!

Shoestring - Groepsreizen

Ook Marokko